El Congrés Internacional Recuwatt promocionarà la gastronomia maresmenca

 

Els assistents al Congrés Internacional Recuwatt que se celebrarà a Mataró del 26 al 28 d’octubre podran “tastar” el Maresme a partir d’una selecció de productes artesanals alimentaris de la comarca. Els organitzadors d’aquest Congrés, que reuneix a professionals i experts internacionals en valorització de residus, han volgut que ponents i assistents s’enduguin, a més d’uns coneixements professionals, una experiència gastronòmica del territori que visiten. 

Productors, elaboradors i restauradors han col·laborat en la iniciativa aportant els seus productes i elaborant plats especials que posaran la nota de color, olor i sabor maresmenc al Recuwatt 2016, el principal congrés europeu que aplega experts internacionals en gestió i revalorització de residus urbans.

Aprofitant l’any en què Catalunya ha estat nomenada Regió Europea de la Gastronomia, els organitzadors de Recuwatt han volgut mostrar als assistents la gran riquesa gastronòmica del Maresme i l’aposta que està fent la comarca pel consum de proximitat, una filosofia que, a fomenta l’economia local i la sostenibilitat.

El xef Josep Maria Martín del restaurant El Nou Cents de Mataró (que forma part del projecte “Aquí servim productes de la terra Maresme“) i l’empresa de càtering Sauleda de Sant Pol de Mar (integrada en el cens de productors i elaboradors de Productes de la terra Maresme) han estat els encarregats de confeccionar els menús amb peix provinent d’Arenys, verdures conreades al Maresme, botifarra de maduixes elaborada a la xarcuteria artesana Can Martri, de Sant Cebrià de Vallalta, patates Torres de Premià de Mar, olives de l’Espinaler, maduixes del Maresme, Vi Parvus Syrah d’Alta Alella, provinent d’agricultura ecològica, vi blanc de Santa Maria de Martorelles, de la DO Alella, cava Parxet  i melmelades Melmelària de Tiana. També hi haurà formatges artesans elaborats per Murgó de Sant Iscle de Vallalta (Pubilla, formatge premiat a lactium 2016, la Fira Orígens del 2016), i la pastisseria a càrrec de Sauleda Pastissers. Totes són d’empreses locals que elaboren els seus productes de forma artesana.