El Consell Comarcal acompanya 49 joves en la tramitació dels ajuts a l’autoocupació

El passat 10 de gener va finalitzar la convocatòria de subvencions per afavorir l’autoocupació de joves en el marc del programa REACT-UE oberta pel Departament d’Empresa i Treball amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria entre les persones de 18 a 29 anys.

El Consell Comarcal ha tornat a donar suport al jovent maresmenc que ha apostat per iniciar un negoci propi com a sortida laboral. Durant el mes de vigència de la convocatòria ha assessorat 133 joves amb un projecte d’autoocupació.

L’atractiu de la convocatòria de subvencions per afavorir l’autoocupació ha estat l’impuls necessari perquè 34 d’aquests joves fessin el pas definitiu. S’han donat d’alta d’autònom mitjançant el Punt d’Atenció a l’Emprenedor (Punt PAE) del Consell Comarcal del Maresme que facilita la constitució com a persona autònoma o societat mercantil en tan sols 48 hores.

En total, el Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal ha acompanyat en el procés de tramitació de la sol·licitud de subvenció a l’autoocupació jove 49 maresmenques i maresmencs amb activitats molt variades, destacant els sectors de la salut, la construcció i els serveis personals. També és diversa la seva procedència geogràfica, sent els principals municipis Mataró, Premià de Mar, Arenys de Mar, Sant Pol de Mar i Vilassar de Mar.

La convocatòria estipula que les persones que compleixin els requisits poden arribar a rebre fins a 13.510 euros a fons perdut si es mantenen en el règim d’autònoms durant 12 mesos de forma ininterrompuda.