El Consell Comarcal apropa més de 700 joves maresmencs al món de l’emprenedoria i l’autoocupació

727 alumnes de batxillerat i de cicles formatius han participat en els tallers organitzats pel Maresme Centre de Negocis durant el quart trimestre de 2010. El projecte, dut a terme amb el suport del servei de joventut del Consell Comarcal i de la Diputació de Barcelona, ha acostat els joves que són a punt d’abandonar una etapa educativa (batxillerat i cicles formatius) al món de l’autoocupació i l’emprenedoria.


El pas del món educatiu al laboral i les diferents alternatives que aquest ofereix és, sovint, un dels temes que més preocupa els joves que, encara que tinguin clar a què es volen dedicar, no acaben de trobar el camí a seguir per fer la seva inserció laboral. Els tallers oferts pel Maresme Centre de Negocis han tingut com a objectiu principal oferir l’emprenedoria i l’autocupació com una alternativa viable i de futur a tenir en compte, alhora que han motivat els joves estudiants a descobrir les seves capacitats i aptituds per al desenvolupament d’un negoci propi.

En total s’han realitzat 42 tallers pels quals han passat 727 alumnes de batxillerat i cicles formatius que cursen els seus estudis en 9 municipis de la comarca:

 

Els centres docents han pogut escollir la formació concreta que volien rebre d’entre el catàleg de cinc tallers que els oferia el MCN: “Jo emprenedor”, “Passes a seguir per crear una empresa”, “Fem funcionar una empresa”, “Què és un viver d’empreses?”, “Taller de generació d’idees”.

L’experiència ha rebut una valoració molt positiva i el Maresme Centre de Negocis es planteja tornar-la a repetir aquest 2011.

Podeu veure imatges i vídeos dels tallers, clicant aquí