Els dracs modernistes captiven la mainada de Malgrat de Mar

L’exposició itinerant dracs i colors. Maresme modernista que rep el suport del Consell Comarcal perquè pugui arribar a tots els municipis que hi estiguin interessats, es troba aquest mes de gener a Malgrat de Mar. L’exposició, que mostra l’esplendor colorista i l’ampli ventall de dracs del modernisme maresmenc, s’ha complementat amb tallers i contes infantils que tenen com a protagonista la figura del drac.


Vitralls, teulades, columnes, forjats… ens recorden el pas del modernisme per la comarca del Maresme. Des del mes de setembre, l’exposició dracs i colors. Maresme modernista recorre la comarca per mostrar a través de 80 fotografies el patrimoni que ens va deixar aquest moviment artístic. Aquest mes de gener, l’exposició es troba a Malgrat de Mar, concretament a la biblioteca La Cooperativa.

L’exposició cerca la complicitat del municipi d’acollida per tal de motivar activitats paral·leles que contribueixin a divulgar el patrimoni local i comarcal. En aquest sentit, Malgrat de Mar ha volgut fer participar activament als més petits que han pogut gaudir de contes de dracs i de tallers de manualitats en els quals els nens i nenes han colorejat el drac del Maresme.

L’exposició es pot visitar a Malgrat de Mar fins el 31 de gener. La programació per als següents mesos és la següent:

  • Cabrera de Mar: de l’11 al 28 de febrer a la Biblioteca
  • Arenys de Mar: del 4 al 27 de març al Calisay
  • Premià de Dalt: abril de 2011 a la Biblioteca
  • Vilassar de Mar: del 14 de maig al 5 de juny 2011 al Museu  Monjo
  • Vilassar de Dalt: del 10 al 26 de juny de 2011 a la Sala d’Exposicions

Les fotografies són obra de Marga Cruz; els Els poemes, de mètriques japoneses haiku i tanka, són de Montse Asens i el disseny i grafia de Glòria Gay.

El Consell Comarcal del Maresme hi dóna suport a través del Pla Estratègic Maresme 2015 per facilitar la seva itinerància i contribuir a donar a conèixer el patrimoni modernista del Maresme.

Podeu veure l’àlbum de fotos de l’exposició, clicant aquí