El Consell Comarcal cedeix l’ús de 45 motoserres i 9 desbrossadores als ajuntaments del Maresme

 

Els municipis del Maresme que el 2010 van dur a terme el projecte de neteja de boscos i zones arbrades d’una forma conjunta a través del Consell Comarcal es beneficiaran ara de l’ús del material que el CCM va adquirir per a realitzar aquestes tasques. En concret, el Consell ha cedit a aquests ajuntaments 45 motoserres i 9 desbrossadores. També se’n beneficiarà la Federació d’Associacions de Defensa Forestal (FADF).

El temporal de neu i vent que va afectar el Maresme el març de 2010 va provocar desperfectes en el 54% dels boscos de la comarca amb una valoració econòmica de danys de 35,68 milions d’euros. A més d’això, es va veure greument afectada la xarxa bàsica de prevenció d’incendis. La situació va permetre que els 19 municipis més afectats es poguessin acollir a les mesures urgents que va dictar la Generalitat per ajudar a recuperar camins i lleres i per netejar els boscos i zones arbrades més malmeses.

Els ajuts es van centrar en un pla d’ocupació que 15 municipis van tramitar conjuntament a través del Consell Comarcal a qui, a més, van delegar la contractació i la gestió dels treballs forestals que van dur a terme 180 operaris.

Una vegada realitzats els treballs, el Consell Comarcal ha decidit cedir als ajuntaments participants en el projecte i a les ADF’s el material que va adquirir per realitzar els treballs forestals i que es troba en bon estat de funcionament (motoserres i besbrosadores).

Material cedit pel  Consell Comarcal del Maresme
Alella 6 motoserres
Argentona 2 motoserres
Cabrera de Mar 2 motoserres
Cabrils 2 motoserres
Calella

1  motoserra

1 desbrossadora

Dosrius 3 motoserres
Premià de Dalt 5 motoserres
Santa Susanna 1 motoserra
Sant Cebrià de Vallalta 3 desbrossadores
Sant Iscle de Vallalta

5 desbrossadores

2 motoserres

Teià 2 motoserres
Tiana 2 motoserres
Tordera 3 motoserres
Vilassar de Dalt 2 motoserres
Federació ADF’s 10 motoserres
TOTAL

45 motoserres

9 desbrossadores