1.066 nous aturats al Maresme durant el mes de setembre

La taxa d’atur comarcal és del 16,10%

 

El Maresme no ha estat aliè a la tendència general del mes de setembre. La xifra de persones sense treball ha crescut en 1.066 i ha estat repartida entre tots els grups d’edat i ha afectat a tots els sectors econòmics, si bé han estat els serveis els que han acumulat un increment absolut més elevat. La taxa d’atur al Maresme és del 16,10% i hi ha dos municipis on se supera el 20%: Mataró i Pineda de Mar

Les dades ja s’esperaven, però no per això són menys preocupants. El Report d’Atur que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme constata que setembre ha estat un mes negatiu per a l’ocupació. A tota la comarca s’han registrat 1.066 nous aturats el que dóna una xifra total de persones que cerquen feina de 36.798.

Aquest creixement de l’atur ha afectat més a homes (+731) que a dones (+335) i s’ha repartit per tots els grups d’edat; si bé el col·lectiu d’entre 30 i 44 anys és el que registra un augment absolut més alt (+334). Analitzant les ocupacions, el col·lectiu on es concentra el 43,15% de l’augment és el de treballadores de restauració, personals i venedors.

La desocupació també ha afectat a tots els sectors econòmics, encara que en percentatges diferents. El que ha registrat més pèrdua de llocs de treball ha estat el sector serveis (875), seguit del col.lectiu SOA (sense ocupació anterior), la indústria, l’agricultura i la construcció.

Les dades per municipis
Segons es recull al Report d’atur, 7 municipis del Maresme són els únics on la xifra d’aturats ha disminuit lleugerament: Alella, Arenys de Munt, Cabrils, Montgat, Sant Cebrià de Vallalta, Teià i Vilassar de Mar.

A la resta, tret de Sant Iscle de Vallalta, Òrrius i Premià de Dalt que no han registrat cap variació respecte al mes d’agost, han tingut un creixement que oscil·la entre el 0,21% del Masnou i l’11,89% de Calella.

Mataró amb el 20,56% de taxa d’atur i Pineda de Mar amb el 20,21% són els municipis que tenen un percentatge de desocupació més elevat. També es mantenen per sobre de la mitjana comarcal: Tordera (18,71%), Premià de Mar (17,54%), Calella (16,64%) i  Palafolls (16,19%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’atur del mes de setembre: