El Consell Comarcal crea el Servei d’atenció psicològica a dones víctimes de violències sexuals

L’atenció presencial es farà a Tordera, Arenys de Mar i Cabrera de Mar

El nou servei va adreçat a dones que han viscut o viuen situacions de violència sexual tant a l’àmbit privat (la llar) com al públic (espais d’oci, àmbit laboral, àmbit digital, contextos de guerra i conflictes armats etc.) i també als seus fills i filles.

Les violències sexuals tenen com a objectiu sotmetre els cossos i la voluntat de les dones i tenen conseqüències greus sobre la salut física, emocional i psíquica de la víctima i dels seus infants. El Servei d’atenció psicològica a dones víctimes de violències sexuals ajudarà i acompanyarà les víctimes en el seu procés de recuperació.

Per facilitar-hi l’accés, el servei neix amb caràcter itinerant i tindrà atenció presencial en els municipis de Tordera, Arenys de Mar i Cabrera de Mar.

Es pot sol·licitat dia i hora contactant amb el SIAD Maresme per telèfon (Tel. 93 741 61 22) o enviant aquest formulari.

Agressions sexuals en situacions de conflicte armat

Tenint en compte l’arribada al Maresme de dones i infants que han fugit del conflicte bèl·lic a Ucraïna, algunes de les quals han patit violències sexuals, el servei del Consell Comarcal incorpora una línia de treball específica per a aquestes víctimes i ha organitzat dues sessions de formació sobre aquestes violències, com es manifesten i com abordar-les.

Les sessions, encara que estan obertes a tothom que hi estigui interessat, estan especialment adreçades a les persones que formen part de la xarxa d’atenció a les dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles de la comarca del Maresme

La formació es realitzarà en format online en dues sessions. La primera, sobre “Agressions sexuals en situacions de conflicte armat” tindrà lloc el 7 de novembre de 9.30h a 11:30h.

La segona se centrarà en el “Tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual” i s’impartirà -també en format online- el 14 de novembre de 9.30h a 11.30h.

Les sessions estaran dirigides per Lorena Garrido Jiménez, professora de Filosofia del dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, i formadora en màsters i postgraus.

Les persones interessades en seguir alguna d’aquestes sessions, s’hi han d’inscriure en AQUEST FORMULARI