El Consell Comarcal del Maresme dóna suport a la convocatòria de la consulta del 9N

 

El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat una moció donant suport a la convocatòria de la consulta del 9N per decidir lliurement el futur de Catalunya. La moció, aprovada al Ple celebrat ahir, va rebre els vots favorables dels consellers i conselleres comarcals de Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). El Partit Popular (PP) i Plataforma per Catalunya (PxC) van votar-hi en contra i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) es va abstenir.

La moció aprovada inclou els següents acords:

  • 1. Mostrar el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l´exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís del Consell Comarcal del Maresme amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació.
  • 2. Donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants.
  • 3. Comunicar aquest acord en el període de 5 dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat de Catalunya i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris. També a l´Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l´Associació Catalana de Municipis (ACM) qui ho trametran de forma conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

Podeu ampliar informació consultant la moció aprovada: