El Maresme ja té llibre dins la col·lecció “1.001 curiositats”

 

El Maresme és la segona comarca que disposa d’un llibre dins la col·lecció “1.001 curiositats de…” que edita  Robin Book. Ho ha explicat l’editor Manuel Martínez en el decurs de la presentació del volum que ha escrit l’historiador maresmenc Alexis Serrano. La Consellera de Cultura del CCM, Blanca Arbell, ha explicat que es tracta d’una publicació que “contribueix a donar a conèixer la comarca d’una manera molt amena i des de diferents perpectives: històriques, patrimonials, medioambientals, festives… i això ens aporta una visió global del territori que contribueix a crear sentiment de pertenença “. 

 
“Des del Consell Comarcal, ens creiem la comarca, per això donem suport i recolzem totes les iniciatives que ajudin a cohesionar i a promocionar el nostre territori
” ha explicat Blanca Arbell en la presentació del llibre “1001 curiositats del Maresme” que ha tingut lloc a la Sala de Plens del CCM. Arbell ha afegit que “molt més en aquest projecte que, a més de parlar del Maresme, està escrit per un maresmenc i impulsat per una editorial maresmenca“.


El llibre, que es pot aconseguir a diferents llibreries i altres establiments de la comarca, s’estructura en 5 grans blocs temàtics: La terra i la mar, Els fets, La gent, Festes i Gastronomia i Els malnoms i topònims dels pobles. Una obra de 255 pàgines que, en paraules del seu autor, ha tingut la gran dificultat de “veure quins elements deixavem de banda. Al Maresme hem treballat molt el vessant local i patrimonial, però faltava una monografia que englobés els estudis que s’han realitzat fins ara“.

Alexis Serrano, historiador, considera que des de fa una dècada s’ha anat dil·luint a l’imaginari col·lectiu la sensació que “no som una comarca, sinò dues: l’Alt Maresme i El Baix Maresme, però històricament no ha sigut així” i això ha provocat un cert desconeixement entre el Nord i el Sud de la comarca. “1001 curiositats del Maresme” vol trencar aquestes barreres i, alhora despertar la curiositat per conèixer tant la nostra història local com la dels pobles veïns.

Per l’editor de la col·lecció – que va començar a la ciutat de Barcelona, va continuar amb Osona i ara s’afegeix El Maresme – l’objectiu del llibre és que tant els maresmencs residents com els que hi treballen puguin descobrir que “hi ha coses més enllà de les pedres, històries que no sempre es coneixen“.

“1001 curiositats del Maresme” s’anirà presentant les properes setmanes a diferents llibreries i biblioteques de la comarca.