El Consell Comarcal del Maresme i 28 ajuntaments estalvien un 47% al contractar conjuntament els serveis de telecomunicacions

Es tracta d’una experiència pionera a Catalunya impulsada pel CCM

 


El Consell Comarcal del Maresme i 28 ajuntaments de la comarca (tots menys Mataró i Òrrius) compartiran, a partir d´ara, operadors de telefonia fixa, de telefonia mòbil i d’internet, tot reduint les seves factures en telecomunicacions un 47%. Aquest important estalvi econòmic ha estat possible gràcies a una iniciativa del CCM que ha promogut la unió de les administracions locals a l´hora de contractar aquests serveis.


La factura de telefonia i d’internet és una important despesa per a les administracions públiques. Segons les dades recollides pel CCM, actualment l’administració comarcal i els 28 ajuntaments del Maresme que participen en aquest projecte inverteixen cada dos anys un total 3.720.592 euros en telecomunicacions. Una xifra que s’ha vist sensiblement reduïda aplicant l’economia d’escala. A partir d’un estudi detallat de les necessitats de telefonia fixa, telefonia mòbil i internet de totes aquestes administracions per als anys 2006 i 2007, el Consell Comarcal del Maresme va treure a concurs públic els tres paquets de telecomunicacions per un valor de 2.946.722 euros. Les ofertes presentades han acabat amb l’adjudicació d’aquests serveis per 1.756.407 euros, el que representa un estalvi global del 47% respecte al cost actual. Telefonia fixa Els serveis de telefonia fixa dels 28 ajuntaments i del Consell Comarcal han estat adjudicats a Al-Pi per un import d’ 1.174.882 euros. Aquesta adjudicació representa un estalvi del 43% respecte al cost actual que puja a 2.073.577 euros. Telefonia mòbil El lot corresponent a les necessitats de telefonia mòbil ha estat adjudicat a Vodafone per un import total de 354.626 euros. Aquesta quantitat abaratirà les factures de les administracions contractants en un 82% tota vegada que actualment estan pagant 1.073.544 euros per aquest concepte. Dades i internet Telefónica és la companyia que ha guanyat el concurs de dades i internet. L’oferta presentada per aquesta empresa representa un 24% d’estalvi. El lot ha estat adjudicat per 434.677 euros i el cost actual d’aquests serveis per als 28 ajuntaments i per al Consell Comarcal és de 573.471 euros. Els contractes amb les empreses adjudicatàries s’ha signat avui a la seu del Consell Comarcal del Maresme en un acte al que ha assistit el Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, i el president de Localret, Jordi López. També han assistit els directors generals d’Al-Pi ( Antoni Aliana ) i de Vodafone ( Albert Buxadé ) i el Responsable de la Secretaria Territorial de Telefónica a Catalunya, Francisco Carralero. En representació del CCM i dels 28 ajuntaments del Maresme ha signat el contracte el president del CCM, Pere Almera. Experiència pionera La iniciativa del Consell Comarcal del Maresme de posar en marxa un servei de compres agregades que permeti als ajuntaments maresmencs aconseguir preus competitius en l’adquisició de material és pionera a Catalunya i ja ha despertat l’interés de nombrosos consells comarcals, així com de Localret. L’adjudicació del servei de telecomunicacions ha estat la segona experiència de compra conjunta que s’ha realitzat. El CCM va gestionar el passat mes de juliol l’adquisició de paper (DIN A3, DIN A4 i DIN A3/DIN A4 reciclat) per a 18 ajuntaments, 4 organismes autònoms i per al propi CCM.