El Consell Comarcal del Maresme lidera la salvaguarda de llocs de treball a través de mentoratges empresarials a la província de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha fet públiques les dades de 2022 del programa SOS Mentoring, segons les quals el Consell Comarcal del Maresme lidera el rànquing de nombre de relacions de mentoria inciades i del nombre de llocs de treball que s’han pogut salvaguardar gràcies a aquest programa.

SOS mentoring és un programa de voluntariat per ajudar a consolidar i fer créixer els negocis a partir d’una metodologia d’acompanyament personalitzat en què persones empresàries, directives o professionals amb àmplia experiència ajuden voluntàriament les microempreses o persones autònomes que tenen dificultats per tirar endavant el seu negoci.

El Consell Comarcal del Maresme hi col·labora activament des del primer moment en què es va posar en marxa aquest programa (2020) i s’ha situat com a administració més activa.

Segons els resultats del 2022, el Consell Comarcal del Maresme juntament amb l’Ajuntament de Terrassa són les dues entitats locals que més relacions de mentoria han iniciat (17) i també ocupa la primera posició -compartida amb l’Ajuntament de Sabadell- pel que fa a llocs de treball salvaguardats gràcies a aquestes relacions de mentoria (30).

Si mirem les dades globals, en aquests 3 anys de vida del SOS Mentoring, el Consell Comarcal del Maresme lidera en solitari el nombre de relacions de mentoria (56) i de llocs de treball salvaguardats (128). Aquesta xifra representa el 46,7% del total de la província de Barcelona.

El programa d’acompanyament personalitzat i gratuït per a microempreses i persones autònomes SOS Mentgoring el promouen la Fundació Autoocupació i la Diputació de Barcelona.