El Consell Comarcal del Maresme contracta 15 persones en el marc del Programa Treball i Formació

Aquesta setmana han signat el contracte laboral 15 persones que durant un any treballaran en diferents departaments i serveis del Consell Comarcal del Maresme. Aquestes contractacions s’emmarquen en el Programa Treball i Formació que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per promoure la inserció laboral dels col·lectius que tenen més dificultats per accedir al mercat de treball.

El Consell Comarcal -que ja fa 10 anys que col·labora amb aquest Programa- ha contractat en aquesta ocasió 9 dones i 6 persones transgènere amb perfil professional administratiu. Totes elles es trobaven en situació d’atur i desenvoluparan les seves tasques laborals a l’Arxiu Comarcal del Maresme, al Consorci de Turisme Costa de Barcelona-Maresme i a diferents serveis del propi Consell Comarcal del Maresme.

Amb el contracte signat, a més de treballar i adquirir experiència professional durant 12 mesos, rebran formació transversal de 60 hores en competències digitals i tindran un acompanyament individualitzat per tal de millorar la seva futura ocupabilitat.

El Programa Treball i Formació -impulsat pel SOC i cofinançat per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el propi Consell Comarcal del Maresme- és una política activa de foment de l’ocupació. L’objectiu és que les persones en situació d’atur que tenen més dificultats per accedir al mercat de treball puguin adquirir una experiència laboral en un entorn real de treball i, a la vegada, rebin una formació i una orientació laboral individualitzada que els hi permeti desenvolupar les seves capacitats i millorar la seva futura ocupabilitat.

Les persones que s’han incorporat aquesta setmana al Consell Comarcal del Maresme han estat contractades a partir de la Línia Trans i de la Línia Dona. A la primera convocatòria van optar 27 persones i a la segona 80.

En els propers mesos, gràcies a altres línies d’actuació del Programa Treball i Formació, es faran més contractacions de persones en situació d’atur.


Programa Treball i Formació regulat per l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació, l’ Ordre EMT/68/2022, de 20 d’abril, de modificació de l’Ordre EMT/176/2021, l’Ordre EMT/2/2023, de 5 de gener, de modificació de l’Ordre EMT/176/2021 i la Resolució EMT/2340/2022 de 19 de juliol, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2022 del programa Treball i Formació per a la Línia Trans*, DLLD i Dones en situació de vulnerabilitat (SOC –TRFO TRANS-DLLD-DONA).

Programa Treball i Formació regulat per l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació, l’ Ordre EMT/68/2022, de 20 d’abril, de modificació de l’Ordre EMT/176/2021, l’Ordre EMT/2/2023, de 5 de gener, de modificació de l’Ordre EMT/176/2021 i la Resolució EMT/2412/2022, de 21 de juliol, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2022, en relació amb les actuacions del Programa Treball i Formació, de la línia DONA (SOC – TRFO EELL DONA).