Inici Documents Ocupació

El Consell Comarcal del Maresme contracta 15 persones en el marc del Programa Treball i Formació

Aquesta setmana han signat el contracte laboral 15 persones que durant un any treballaran en diferents departaments i serveis del Consell Comarcal del Maresme. Aquestes contractacions s’emmarquen en el Programa Treball i Formació que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per promoure la inserció laboral dels col·lectius que tenen més dificultats per accedir al mercat de treball.

El Consell Comarcal -que ja fa 10 anys que col·labora amb aquest Programa- ha contractat en aquesta ocasió 9 dones i 6 persones transgènere amb perfil professional administratiu. Totes elles es trobaven en situació d’atur i desenvoluparan les seves tasques laborals a l’Arxiu Comarcal del Maresme, al Consorci de Turisme Costa de Barcelona-Maresme i a diferents serveis del propi Consell Comarcal del Maresme.

Amb el contracte signat, a més de treballar i adquirir experiència professional durant 12 mesos, rebran formació transversal de 60 hores en competències digitals i tindran un acompanyament individualitzat per tal de millorar la seva futura ocupabilitat.

El Programa Treball i Formació -impulsat pel SOC i cofinançat per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el propi Consell Comarcal del Maresme- és una política activa de foment de l’ocupació. L’objectiu és que les persones en situació d’atur que tenen més dificultats per accedir al mercat de treball puguin adquirir una experiència laboral en un entorn real de treball i, a la vegada, rebin una formació i una orientació laboral individualitzada que els hi permeti desenvolupar les seves capacitats i millorar la seva futura ocupabilitat.

Les persones que s’han incorporat aquesta setmana al Consell Comarcal del Maresme han estat contractades a partir de la Línia Trans i de la Línia Dona. A la primera convocatòria van optar 27 persones i a la segona 80.

En els propers mesos, gràcies a altres línies d’actuació del Programa Treball i Formació, es faran més contractacions de persones en situació d’atur.


Programa Treball i Formació regulat per l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació, l’ Ordre EMT/68/2022, de 20 d’abril, de modificació de l’Ordre EMT/176/2021, l’Ordre EMT/2/2023, de 5 de gener, de modificació de l’Ordre EMT/176/2021 i la Resolució EMT/2340/2022 de 19 de juliol, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2022 del programa Treball i Formació per a la Línia Trans*, DLLD i Dones en situació de vulnerabilitat (SOC –TRFO TRANS-DLLD-DONA).

Programa Treball i Formació regulat per l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació, l’ Ordre EMT/68/2022, de 20 d’abril, de modificació de l’Ordre EMT/176/2021, l’Ordre EMT/2/2023, de 5 de gener, de modificació de l’Ordre EMT/176/2021 i la Resolució EMT/2412/2022, de 21 de juliol, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2022, en relació amb les actuacions del Programa Treball i Formació, de la línia DONA (SOC – TRFO EELL DONA).

El Consell Comarcal contracta 17 persones en el marc del programa Treball i Formació

17 dones han signat avui el contracte que les vincularà laboralment durant 12 mesos al Consell Comarcal del Maresme. 8 d’elles treballaran en diferents departaments de l’administració comarcal i 9 ho faran en ajuntaments maresmencs.

La contractació s’ha fet gràcies al programa Treball i Formació que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb cofinançament de la Generalitat, el Ministeri de Treball i Economia Social i el propi Consell Comarcal del Maresme. Es tracta d’un programa que combina l’experiència laboral i la formació per millorar l’ocupabilitat d’aquells col·lectius especialment vulnerables i amb dificultats d’inserció al mercat de treball.

En aquesta ocasió, les candidates s’han seleccionat a partir de dues línies. 8 estan incloses en la línia Dona que, com el seu nom indica, vol facilitar la inserció laboral del col·lectiu femení i 9 formen part de la línia de suport a l’ocupabilitat de les persones majors de 45 anys.

Justament, aquests dos factors són els trets distintius de l’atur maresmenc: una important feminització (el 57,26% del total de persones aturades són dones) i una concentració en les persones majors de 45 anys (gairebé el 62% de l’atur registrat a la comarca).

Les noves treballadores, que han estat seleccionades d’entre 120 aspirants, realitzaran tasques d’auxiliar administrativa a l’Arxiu Comarcal, als ajuntaments d’Alella, Arenys de Munt, Cabrils, Òrrius, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar i Teià i a diferents serveis del Consell Comarcal del Maresme. Complementaran la seva feina amb una formació transversal de 60 hores que reforçarà les seves competències. A més, tindran un acompanyament específic i individualitzat durant aquest any de treball a l’administració.

El conseller de Promoció Econòmica, Estanis Fors, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a les noves treballadores tot encoratjant-les a aprofitar al màxim aquesta oportunitat laboral d’on treuran una experiència i una formació que les prepararà per afrontar amb més garanties d’èxit el futur laboral.

El Consell Comarcal del Maresme participa amb el programa Treball i Formació des de 2013.

El Consell Comarcal contracta 10 dones gràcies a la línia “Dona” del Programa Treball i Formació

10 dones en situació d’atur s’han incorporat avui a la plantilla del Consell Comarcal del Maresme gràcies a la línia “Dona” del Programa Treball i Formació que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per afavorir la inserció laboral de les dones demandants de feina.

El Maresme és una comarca amb una elevada feminització de l’atur. 17.260 dones es troben en situació de desocupació representant el 55,42% del total de persones demandants de feina. L’anàlisi de les dades també ressalta que des del mes de març, quan va esclatar la pandèmia de la COVID-19, el volum de maresmenques sense feina s’ha incrementat en 2.434.

La línia “Dona” del Programa Treball i Formació vol afavorir el retorn al món laboral de les dones, principalment de les que en troben en situació de vulnerabilitat. És una política activa d’ocupació que combina l’experiència laboral i la formació per tal de millorar l’ocupabilitat i les oportunitats laborals de les persones desocupades que tenen més dificultat d’inserció en el mercat de treball. Ofereix contracte laboral de 12 mesos i una formació transversal de 60 hores.

En aquesta edició, la línia DONA s’ha adreçat, d’una banda, a dones en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO), víctimes de violència masclista i, per l’altra, dones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni d’ajuts i, preferentment, majors de 52 anys.

Les 10 dones que han signat avui el seu contracte laboral desenvoluparan la seva feina durant un any com a auxiliars administratives i donaran suport als projectes que es duran a terme en diversos departaments del Consell Comarcal del Maresme (Oficina d’Habitatge, Educació, Medi Ambient, Benestar Social –SIAD i TAD– i Promoció Econòmica), de l’Arxiu Comarcal del Maresme i del Consorci de Promoció Turística Costa Maresme. Han estat seleccionades d’entre la cinquentena de currículums derivats per l’Oficina de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya de Mataró.

Aquesa és la novena edició del Programa Treball i Formació en el qual participa el Consell Comarcal del Maresme. Es tracta d’un programa impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu, el Ministeri de Treball i Economia Social i el propi Consell Comarcal del Maresme.

El Consell Comarcal contracta 22 persones aturades a través del Programa Treball i Formació COVID-19

El Consell Comarcal del Maresme ha contratat aquesta setmana 22 persones que durant 9 mesos desenvoluparan la seva feina en el mateix Consell i en 20 ajuntaments de la comarca. Aquesta contractació s’emmarca en la convocatòria extraordinària COVID-19 del Programa Treball i Formació.  

Aquesta edició extraordinària està adreçada a dos col·lectius específics: persones inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) des del 16 de març de 2020 i persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi ni ajuts.

El Programa Treball i Formació, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu, el Ministeri de Treball i Economia Social i el propi Consell Comarcal combina l’experiència laboral amb la formació per tal de millorar l’ocupabilitat i les oportunitats laborals de les persones desocupades.

Les 22 persones contractades en aquesta convocatòria extraordinària han estat seleccionades d’entre 277 currículums derivats al Consell Comarcal per les 4 oficines de treball del Maresme del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Tot i haver sigut contractades pel Consell Comarcal, només 2 d’elles tindran el seu lloc de treball a l’administració comarcal. Les altres 20, durant els propers 9 mesos, desenvoluparan projectes en els àmbits d’agents cívics i de treballadors/es familiars en els ajuntaments de: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Montgat, Palafolls, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Els consellers delegats de Promoció Econòmica, Estanis Fors, i de Serveis a les Persones, Marc Bosch, han donat la benvinguda a les noves treballadores i treballadors i les han encoratjat a aprofitar l’experiència laboral i la formació que rebran per tal de millorar la seva futura ocupabilitat. 

19 municipis deleguen al Consell Comarcal la gestió del Programa Treball i Formació COVID-19

El Consell Comarcal tramitarà amb el Servei d’Ocupació de Catalunya la participació de 19 municipis del Maresme en el Programa Treball i Formació COVID-19 després que el Ple hagi acceptat la delegació de competències en aquesta matèria per part dels ajuntaments.

Aquest programa facilitarà l’ocupabilitat de persones que actualment estan inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO).

Les tasques que duran a terme estaran relacionades amb diferents programes, que gestionarà el Consell Consell Comarcal i que realitzaran els ajuntaments en matèria de suport al teixit econòmic, sensibilitat cívica i ambiental i suport en diferents àmbits arrel de la crisi de la COVID-19.

Els ajuntaments participants són: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Montgat, Palafolls, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.