El Consell Comarcal contracta 17 persones en el marc del programa Treball i Formació

17 dones han signat avui el contracte que les vincularà laboralment durant 12 mesos al Consell Comarcal del Maresme. 8 d’elles treballaran en diferents departaments de l’administració comarcal i 9 ho faran en ajuntaments maresmencs.

La contractació s’ha fet gràcies al programa Treball i Formació que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb cofinançament de la Generalitat, el Ministeri de Treball i Economia Social i el propi Consell Comarcal del Maresme. Es tracta d’un programa que combina l’experiència laboral i la formació per millorar l’ocupabilitat d’aquells col·lectius especialment vulnerables i amb dificultats d’inserció al mercat de treball.

En aquesta ocasió, les candidates s’han seleccionat a partir de dues línies. 8 estan incloses en la línia Dona que, com el seu nom indica, vol facilitar la inserció laboral del col·lectiu femení i 9 formen part de la línia de suport a l’ocupabilitat de les persones majors de 45 anys.

Justament, aquests dos factors són els trets distintius de l’atur maresmenc: una important feminització (el 57,26% del total de persones aturades són dones) i una concentració en les persones majors de 45 anys (gairebé el 62% de l’atur registrat a la comarca).

Les noves treballadores, que han estat seleccionades d’entre 120 aspirants, realitzaran tasques d’auxiliar administrativa a l’Arxiu Comarcal, als ajuntaments d’Alella, Arenys de Munt, Cabrils, Òrrius, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar i Teià i a diferents serveis del Consell Comarcal del Maresme. Complementaran la seva feina amb una formació transversal de 60 hores que reforçarà les seves competències. A més, tindran un acompanyament específic i individualitzat durant aquest any de treball a l’administració.

El conseller de Promoció Econòmica, Estanis Fors, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a les noves treballadores tot encoratjant-les a aprofitar al màxim aquesta oportunitat laboral d’on treuran una experiència i una formació que les prepararà per afrontar amb més garanties d’èxit el futur laboral.

El Consell Comarcal del Maresme participa amb el programa Treball i Formació des de 2013.