El Consell Comarcal del Maresme posa en marxa un web sobre les activitats extraescolars


 El Servei de Suport a les Activitats Extraescolars del Consell Comarcal del Maresme ha activat un web que es pot consultar a l’adreça:
http://recursos-extraescolars.ccmaresme.es
que té com a finalitat ajudar a les associacions de mares i pares, a les administracions públiques i als professionals del lleure educatiu a assegurar la qualitat òptima de les activitats extraescolars que ofereixen.


El nou web té dues zones: una part oberta a totes aquelles persones interessades en el món educatiu de caire extralectiu i un àmbit restringit per aquelles associacions i/o administracions que s’hi han adherit al projecte i que poden accedir als servei en xarxa a través d’una contrassenya. A banda de la informació sobre les activitats extraescolars i la necessitat que aquestes es duguin a terme amb qualitat, el web també ofereix un catàleg de propostes educatives complementàries i una borsa de treball per a talleristes i monitors. 6 municipis adherits Les activitats extraescolars són un camp obert que, de moment, no és regulat per cap normativa que fixi criteris clars sobre el que és raonable com a activitat complementària a l’educació. Aquesta manca de regulació provoca moltes mancances en el dia a dia de la gestió i el seguiment d’aquestes d’activitats educatives que es porten a terme fora dels horaris extraescolars. En aquest marc, el Consell Comarcal del Maresme ha posat en marxa aquest curs 2005-2006 el Servei de Suport a les Activitats Extraescolars. 6 municipis s’hi han adherit: Alella, Teià, Premià de Dalt, Sant Vicenç de Montalt, Arenys de Munt i El Masnou. 4 empreses certificades amb el QAI10 El fet que les activitats extraescolars siguin optatives i complementàries no implica pas que no segueixen uns estàndards/criteris mínims de qualitat que les situïn com a espais d’aprenentatge i foment de la convivència en un entorn lúdic. Per tal de garantir-ne la qualitat, el CCM ha dissenyat una eina:
el model de certificació QAI10
que permet avaluar el nivell òptim de qualitat de les activitats extraescolars que es realitzen a la nostra comarca. 4 empreses que realitzen activitats extraescolars al Maresme ja han estat certificades.