El Consell Comarcal del Maresme presenta a Bremen el projecte “Aplicacions Innovadores de les TIC’s en el Desenvolupament de Territoris Turístics Emergents”

El Consell Comarcal del Maresme participa en la II Trobada de projectes URB-AL que, a partir del 2 de novembre, se celebra a Bremen (Alemanya. El CCM presentarà el projecte Aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en el Desenvolupament Turístic. Aquest projecte, que compta amb un pressupost total de 406.000 euros és d’àmbit transnacional i aplega 13 territoris de 9 països (3 europeus i 6 sudamericans). El projecte està liderat pel CCM i té com a objectiu trobar una metodologia comú per a tots els socis que els permeti posicionar-se com a destí turístic a partir de l’aplicació innovadora de les TIC’s.


El projecte està subvencionat amb 250.000 euros per la Xarxa 13 del Programa europeu URB-AL i té com a objectiu promoure el desenvolupament econòmic sostenible de col·lectivitats locals en territoris turístics emergents mitjançant l’aplicació innovadora de els Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC’s).

Els treballs es desenvoluparan en 18 mesos. La setmana passada, el gerent del CCM, Eladi Torres, es va reunir amb els socis de la Diputació de Badajoz i del municipi de Vila Real de Sant Antonio (Portugal) per formalitzar l’adhessió d’aquests dos territoris, i aquest cap de setmana, l’Intendent i la Responsable de Relacions Internacionals de la Municipalitat de Rio Negro (Uruguai)s’han desplaçat al Maresme per reunir-se amb el president i amb el gerent del Consell Comarcal.

Els socis de l’Aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en el Desenvolupament Turístic són: el Consell Comarcal del Maresme, que és el coordinador del projecte; la Diputació de Badajoz(Espanya), Vila Real de Santo Antonio (municipi de Portugal, Treviso (provincia d’Itàlia), Pergamino i Junín (municipis d’Argentina), Intendencia Municipal de Río Negro i Municipalidad de Tacuarembó (municipis d’Uruguai), Chorrillos i Municipalidad de Pueblo Libre (municipis de Perú), Choluteca (municipi d’Hondures), Municipalidad de Puerto Montt (municipi de Xile) i Islas de Vieja Providencia y santa Catalina (illes de Colòmbia). A més, el projecte compta amb l’Escola Universitària del Maresme (EUM) com a soci privat expert en temes turístics.