El Consell Comarcal es posiciona a favor de la prohibició de les armes nuclears

El Ple celebrat dimarts va aprovar la moció presentada pel Grup comarcal d’Esquerra Republicana donant suport institucional a la prohibició de les armes nuclears i instant els governs estatal i català a signar i ratificar el tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears aprovat per les Nacions Unides.

Tots els grups comarcals van donar-hi suport al text, a excepció de Ciutadans. Aquest Grup va entendre que la moció demanava al Govern de la Generalitat que fes una acció exterior per a la qual no té competències i va votar-hi en contra.

La moció aprovada conté els següents Acords:

  1. El Consell Comarcal del Maresme expressa la seva solidaritat amb totes les persones i comunitats afectades per l’impacte de les bombes atòmiques i els assajos amb armes nuclears.
  1. El Consell Comarcal del Maresme reclama als estats del món que es comprometin de manera clara i contundent amb el desarmament nuclear i que prenguin les mesures concretes per assolir-lo.
  2. El Consell Comarcal del Maresme dona suport al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears i fa seu l’ICAN Cities Appeal que diferents ciutats del món estan firmant i declara que: “La nostra ciutat està preocupada per la greu amenaça que representen les armes nuclears per a les diferents comunitats de tot el món. Creiem fermament que els nostres conciutadans tenen dret a
    viure en un món lliure d’aquesta amenaça. Qualsevol ús d’armes nuclears, ja sigui deliberat o accidental, tindria conseqüències catastròfiques, de gran magnitud i duradores per a les persones i el medi ambient.“
  3. El Consell Comarcal del Maresme insta el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat Espanyol a signar i ratificar el tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears aprovat per les Nacions Unides.
  4. El Consell Comarcal del Maresme traslladarà aquests acords al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat, al Congrés dels Diputats, al Govern espanyol, a la Secretaria de l’ONU i als mitjans de comunicació locals.
  5. El Consell Comarcal del Maresme traslladarà els acords als ajuntaments dels municipis de la comarca i instarà a la seva adhesió al manifest.

Moció

Moció que presenta el Grup comarcal d’Esquerra Republicana perquè el Consell Comarcal del Maresme doni suport al Tractat sobre la prohibició de les armes nuclears