El Consell Comarcal forma 15 joves del Maresme en agricultura ecològica

 

15 joves de la comarca d’entre 16 i 24 anys rebran, a partir de demà, formació especialitzada en agricultura ecològica que es complementarà amb sessions sobre competències bàsiques i transversals. El programa, impulsat pel Servei Comarcal de Joventut, forma part del projecte “Fórmula Jove” que ha posat en marxa la Direcció General de Joventut per facilitar la inserció laboral de joves en situació d’inactivitat i baixa qualificació formativa.

El Consell Comarcal considera que l’agricultura ecològica és un sector emergent al Maresme, un territori que reivindica la qualitat de la seva producció de proximitat i que, en els darrers anys, ha intensificat la seva promoció a partir de projectes com Productes de la Terra Maresme o les diferents fires gastronòmiques vinculades a productes de temporada. A la vegada, està creixent el compromís medioambiental i amb el consum responsable. Tots aquests elements fan pensar que el sector requerirà personal amb formació especialitzada en agricultura ecològica. Encara que no es disposen de dades específiques, segons recull l’Observatori de Desenvolupament Local a l‘informe sociolaboral del segon trimestre de l’any, l’agricultura dóna feina a prop de 1.500 persones al Maresme.

En aquest context, el Servei Comarcal de Joventut aposta per l’agricultura ecològica com a oportunitat per a aquells joves que es troben en una situació d’inactivitat, tenen una baixa qualificació formativa i estan altament motivats per canviar la seva situació actual.

En col·laboració amb els ajuntaments de la comarca, s’han escollit les 15 persones que de l’1 d’octubre al 2 de desembre participaran en el programa rebent formació i fent pràctiques . El programa formatiu inclou 90 hores de formació específica en horticultura ecològica en una horta de Cabrera de Mar, 15 hores de català, 15 hores de TIC, 8 hores de manipulació d’aliments, 15 hores de competències transversals i aproximació al món laboral i 70 hores de pràctiques que realitzaran a diferents hortes de la comarca.

Els alumnes són veïns i veïnes d’AlellaArenys de MarArenys de MuntCabrera de MarCabrilsCanet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar i Tordera