El Consell Comarcal i Setem conviden els municipis del Maresme a participar activament a la festa del comerç just i la banca ètica

La novetat d’aquest any és la convocatòria d’un concurs de relats curts

  


85 municipis (7 d’ells del Maresme) i 250 entitats locals d’arreu Catalunya van participar l’any passat a la festa del comerç just i la banca ètica que té com a objectiu sensibilitzar la població sobre les condicions del comerç internacional i les seves conseqüències en els països del Sud. L’edició d’aquest any se celebrarà el mes de maig. Els organitzadors i el Consell Comarcal conviden els municipis del Maresme a participar-hi.


La festa del comerç just i la banca ètica arriba aquest any a la seva onzena edició. En l’àmbit català està organitzada per un consorci liderat per SETEM on participen també Alternativa 3, Intermon Oxfam, Xarxa de Consum Solidari i FETS que decideixen conjuntament els aspectes principals i comuns de la Festa a tot Catalunya: missatge, distribució de tasques, pressupost, etc. Per tal de fer arribar el missatge del comerç just i la banca ètica al major nombre de ciutadans, les activitats es descentralitzen en aquells municipis que volen participar-hi. El coordinador de la Festa Comerç Just a Catalunya, Ernest Garro i la consellera delegada de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme, Neus Serra han animat els municipis i entitats del Maresme a organitzar activitats. Només cal que es posin en contacte amb l’organització abans del 22 de febrer per expressar la seva voluntat de tenir un paper dins d’aquesta festa. El programa amb el recull d’activitats i els municipis on es duran a terme sortirà publicat el 22 de març. Podeu ampliar informació sobre la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica clicant sobre la imatge:
 

Clic aquí per a pdf

CONCURS DE RELATS CURTS La festa del comerç just i la banca ètica vol arribar també al món educatiu. En aquest sentit, la organització ha convocat un concurs de relats curts anomenat “Per a un comerç just” en el qual poden participar nens i nenes d´escoles, esplais, agrupaments escoltes o d´altres col·lectius d´infants i joves de tot Catalunya, així com qualsevol persona major de 17 anys. Hi haurà tres categories diferenciades: Cicle Superior Primària (10 i 11 anys) – Secundària (12 a 16 anys) – Joves i adults majors de 17 anys. Des de les entitats organitzadores també s’han preparat activitats educatives relacionades amb el comerç just que han posat a disposició de les escoles per tal que puguin treballar a classe aquesta temàtica. Podeu accedir a més informació, clicant sobre la imatge:
 

Clic aquí per a pdf

Per a més informació:
www.festacj.org

-Coordinació de la Festa:  
coordinacio@festacj.org
-Concurs de relats:  
concurs@festacj.org
-Per a la festa a la Regió Metropolitana de Barcelona:  
metropolitana@festacj.org