El Consell Comarcal impulsa la creació d’un servei mancomunat de mobilitat internacional per a joves

 

8 municipis del Maresme, sota la coordinació del Consell Comarcal, han posat en marxa un nou servei per assessorar els joves en tots aquells aspectes relacionats amb la mobilitat internacional. L’objectiu és facilitar que els i les joves maresmenques puguin disposar de més eines i oportunitats per plantejar el seu itinerari personal.

Els municipis que ofereixen aquest servei són Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Vilassar de Mar que han mancomunat esforços per poder ampliar els serveis que ofereixen a la població jove del seu municipi. Se’n poden beneficiar els joves a títol individual i les entitats i associacions juvenils o que treballin amb joves.

El Servei de Mobilitat Internacional s’ha creat per facilitar informació, assessorament i acompanyament en temes molt diversos relacionats amb la mobilitat internacional, com ara anar a l’estranger a estudiar, a treballar, a fer pràctiques, intercanvis, estades de voluntariat….etc.

Les persones o les entitats interessades han de contactar amb els serveis de Joventut dels municipis participants on se’ls farà una primera orientació i, si cal, es concertarà una segona visita a l’espai d’atenció presencial del Servei de Mobilitat Internacional que s’ha ubicat a l’equipament de Can Jorba (Vilassar de Mar).

Paral·lelament, el Servei de Mobilitat Internacional programa tallers sobre diferents temàtiques: Com buscar feina i fer pràctiques a l’estranger, oportunitats a Europa, intercanvis i iniciatives juvenils, treballar al Regne Unit…etc. El proper tindrà lloc el 14 de desembre a Can Martinet (Cabrera de Mar) i porta per títol “Oportunitats a Europa“, a l’apartat Agenda de la web El Buscador Jove trobareu tota la informació precisa i actualitzada dels tallers que es van generant al territori. 
Durant el primer trimestre de 2013 es duran a terme els tallers:

  • Voluntariat i Estades
  • Iniciatives i intercanvis juvenils
  • Treball i estades d’estiu