El Consell Comarcal inicia una ronda de reunions amb les alcaldies per consensuar l’estratègia del litoral del Maresme

Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt, primers municipis en exposar les seves propostes

Els Alcaldes de Llavaneres, Àlex Neira, i Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval, s’han reunit avui amb el vicepresident del Consell Comarcal del Maresme i responsable de litoral, Rafa Navarro, en la primera de les trobades planificades per recuperar un consens comarcal envers l’estratègia litoral. 

L’objectiu d’aquestes reunions de treball és revisar l’Estratègia d’Actuació al Maresme definida pels antics ministeris de Foment i d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del govern central el 2014 i afegir les peticions específiques, particularitats o nous sistemes de protecció de litoral que cada ajuntament pugui aportar com a alternativa a la proposta definida a l’Estratègia de 2014.

En aquest sentit, cal assenyalar que la Demarcació de Costes de l’Estat a Catalunya ha expressat al Consell Comarcal del Maresme la voluntat d’estudiar qualsevol proposta alternativa a l’Estratègia 2014 presentada per Ajuntaments, amb la intenció d’actualitzar l’esmentat document marc. Per això, des del CCM –tal com es va anunciar al darrer Consell d’Alcaldies– s’ha entomat la responsabilitat de recuperar el front comú que ja va existir a començaments de la dècada dels 10, i que va donar com a resultat una Estratègia d’Actuació que, a hores d’ara, només s’ha concretat en una població de la comarca, Premià de Mar.

Durant els pròxims mesos, es preveu recollir les propostes de tots els Ajuntaments maresmencs -o el seu vistiplau renovat a l’Estratègia 2014-, confeccionar una nova versió t i lliurar-la a la Demarcació de Costas com a actualització formal i consensuada al document de fa 10 anys.