El Consell Comarcal organitza un curs sobre agricultura regenerativa

 

El Consell Comarcal del Maresme ofereix als pagesos de la comarca un curs introductori a l’agricultura regenerativa. Aquest és un corrent que va més enllà de l’agricultura ecològica tota vegada que segueix la filosofia de regenerar i conservar els recursos col·laborant amb la natura i no lluitant contra ella amb mètodes de conreu agressius. El curs, impulsat pel Servei de productes de la terra Maresme i finançat per la Diputació de Barcelona, té un enfocament pràctic i va adreçat als pagesos i pageses interessats a conèixer noves metodologies de conreu de la terra.

L’agricultura és un dels sectors que el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic del Maresme considera clau en la dinamització de l’economia de la comarca tota vegada que la qualitat dels seus productes imprimeix caràcter i personalitat pròpia al nom Maresme. Aquesta afirmació es corrobora dia a dia amb el reconeixement dels consumidors que, cada vegada, aposten més per introduir a la cistella de la compra productes de proximitat. Paral·lelament, la demanda està fent que creixi l’oferta de productes maresmencs a botigues i mercats. 

Aquesta revifada del producte de proximitat ha fet que molts pagesos i pageses de la comarca vegin una oportunitat d’expansió de la seva activitat o un gir cap a l’especialització en tècniques productives que els hi permetin millorar la qualitat del producte tot aportant valor afegit. 

En aquest marc, i davant l’interès del sector, el Consell Comarcal, a través del projecte Productes de la Terra Maresme, ha programat un curs introductori a l’agricultura regenerativa que té com a objectiu acostar els professionals del sector hortícola de la comarca al coneixement i les tècniques de l’agricultura regenerativa. El curs donarà unes pinzellades per entendre els principis d’aquesta especialització de l’agricultura ecològica que aporta moltes eines a pageses i pagesos per conèixer millor el seu sòl i la seva capacitat productiva. També se’ls ensenyarà a produir-se molts dels biofertilitzants i bioestimulants que els poden permetre una major autogestió i una clara reducció dels costos de producció.

El curs, gratuït per als alumnes, combina la part teòrica amb la pràctica. Per això, les sessions teòriques es faran al Sindicat de Cabera de Mar o les pràctiques es desenvoluparan en una explotació agrària propera.

En total seran 16 hores de formació (19 i 26 d’octubre i 2 i 9 de novembre).

Podeu ampliar aquesta informació i accedir al formulari d’inscripció CLICANT AQUÍ