El Consell Comarcal posa en funcionament el servei d’informació i atenció al consumidor del Maresme

  


El Maresme ja disposa d’
Oficina Comarcal d’Informació i Atenció al Consumidor (OCIC)
. L’ha posat en funcionament el Consell Comarcal del Maresme amb el suport de l’Agència Catalana de Consum i té com a principal objectiu atendre les peticions i consultes dels ciutadans que resideixen en municipis de la comarca que no disposen d’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC).


Dels 30 municipis de la comarca, només tenen OMIC 10: Calella, Canet de Mar, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, El Masnou, Tordera i Vilassar de Mar. El que representa que el 33% del total de la població del Maresme no disposava fins ara d’una oficina permanent per poder informar-se dels seus drets com a consumidor o per poder tramitar les seves
consultes, queixes, reclamacions, denúncies o sol·licituds d’arbitratge
. L’OCIC del Maresme es troba situada en les noves instal·lacions del Consell Comarcal (entrada per Avinguda Maresme cantonada Jaume Recoder de Mataró) i atendrà els consumidors de dilluns a divendres de 9h a 14h. L’OCIC ha estat inaugurada oficialment pel president del Consell Comarcal, Josep Jo i pel director de l’Agència Catalana de Consum, Jordi Anguera. Tots dos han coincidit a fer una valoració positiva de l’entrada en funcionament d’aquest nou servei. Josep Jo ha remarcat que “en el moment actual és important que una administració com el Consell Comarcal es posi al costat dels ajuntaments per ajudar-los a oferir als seus ciutadans serveis tan importants com el de consum que informa als ciutadans sobre els seus drets com a consumidors i els ajuda a tramitar les seves queixes o denúncies” De la seva banda, Jordi Anguera ha explicat que “avui és un dia important per a l’Agència Catalana de Consum i donarem tot el suport tècnic i l’acompanyament necessari a l’OMIC del Maresme en tot allò que necessiti per poder donar un servei de qualitat a l’usuari”. Anguera ha explicat que anualment l’Agència rep 100.000 consultes i tramita 10.000 reclamacions i 7.000 denúncies. A la inauguració de l’OCIC Maresme han assistit representants polítics i tècnics de les OMIC de Mataró, Malgrat de Mar i Tiana.