El Consell Comarcal posa en marxa el programa “Joves per l’Ocupació” al Maresme.

El programa té l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones joves amb mancances formatives tot apropant-los al mercat del treball i afavorint la seva reinserció al circuit educatiu.

El Consell Comarcal del Maresme inicia el 2013 amb el programa “Joves per l’Ocupació”, programa impulsat pel SOC amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones joves a través d’un acompanyament durant tot un any basat en millorar la qualificació i l’adquisició de les competències professionals suficients que ajudin a definir i construir una trajectòria professional. Els i les joves participants podran accedir a un contracte laboral d’aproximadament 6 mesos vinculat a  empreses del territori.

El programa es destina a joves que es troben a l’atur i que no tenen cap formació postobligatòria, és a dir, joves que tenen l’ESO però no han accedit o finalitzat cap CFGM o Batxillerat i joves que no han arribat a graduar l’ESO. Hi tindran accés 40 joves de la comarca.

Els participants rebran el suport i acompanyament de 2 professionals especialitzades que tutoritzaran a cada jove en tot el procés de millora competencial, itinerari formatiu i accés al món laboral. El procés combinarà  sessions formatives de millora de l’ocupabiltat, noves tecnologies i emprenedoria amb  la formació professionalitzadora en les  especialitats cambrer/a de restaurant i bar i electromecànica de vehicles. A més a més del seguiment i tutorització durant la inserció laboral.

Actualment el programa es troba en la fase de selecció dels joves i hi ha programades diverses sessions informatives i entrevistes de selecció. El programa s’iniciarà al mes de març.

24/01 Mataró C.Cívic Cabot i Barba 12h Sessió Informativa
29/01 Pineda de Mar Centre Innova 10h Sessió Informativa
30/01 Pineda de Mar Centre Innova 16h Sessió Informativa
31/01 Masnou Edifici Centre – Àrea de Promoció Econòmica 10h / 16h Sessió Informativa

Les sessions informatives es complementaran amb entrevistes de selecció que es concertaran directament amb els joves assistents.