El Conseller de Governació, Jordi Ausàs, presidirà l’acte de commemoració del vintè aniversari de la constitució dels consells comarcals

 


El Conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Jordi Ausàs, presidirà el segon acte organitzat pel Consell Comarcal del Maresme per celebrar el vintè aniversari de la constitució de les administracions comarcals. L’acte, al qual assistiran tres centes persones, se celebra divendres, 11 d’abril, a la nit al Castell Jalpí d’Arenys de Munt.


El president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo ha explicat que l’objectiu d’aquest acte que aplegarà a alcaldes, consellers i exconsellers, treballadors i extreballadors del CCM, entitats i institucions de la comarca, és fer un reconeixement a totes les persones que al llarg d’aquests vint anys han treballat o col·laborat amb aquesta administració per situar-la on és actualment: un dels consells comarcals més actius de Catalunya. “Si el Consell Comarcal del Maresme és on és actualment ha estat gràcies a l’esforç, la dedicació i l’empenta que li han donat moltes persones: polítics i treballadores i treballadors”.  

El Consell Comarcal del Maresme ha organitzat dos grans actes de celebració d’aquest vintè aniversari. El primer ha estat una jornada de reflexió a l’entorn del paper que jugaran les administracions comarcals en la nova ordenació territorial i administrativa de Catalunya, a la qual hi ha assistit el secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Jaume Oliveras, qui ha avançat els aspectes més destacats de l’Avantprojecte de Llei de Governs Locals de Catalunya (LGLC). Podeu veure un extracte de la seva intervenció  
clicant aquí En aquest acte, celebrat el dijous 10 d’abril, també han participat diversos experts en administració local que han exposat, des de diferents punts de vista, el paper que en el futur proper hauran de jugar els consells comarcals.