El Conseller de Medi Ambient i Habitatge presidirà la trobada d’ADF’s del Maresme que se celebrarà el 26 de març a Cabrera de Mar

 


Més de 200 persones assistiran a la VI Trobada de Agrupacions de Defensa Forestal (ADF’s) del Maresme que tindrà lloc el diumenge, 26 de març, al Pavelló Polisportiu de Cabrera de Mar. La trobada, que té com a objectiu intercanviar idees, opinions i experiències relacionades amb la prevenció i extinció d’incendis forestals, estarà presidida pel Conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà. La trobada començarà a les 9:00h i la intervenció del conseller es preveu cap a les 10:30h.


Entitats, cossos, autoritats i voluntariat relacionat amb la prevenció i extinció d’incendis forestals aprofitaran la VI Trobada d’ADF’s del Maresme per posar en comú la feina que cada col·lectiu realitza en aquests àmbits. Precisament aquest 2006 està consideral com a un any d’alt risc d’incendis forestals. A nivell d’autoritats, a més del Conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, també han confirmat la seva assistència a la VI Trobada d’ADF’s del Maresme, el president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Vilassar de Mar, Pere Almera; l’alcalde de Cabrera de Mar, Carles Rocabert; l’alcalde de Cabrils, Manuel Pérez; la delegada territorial de Medi Ambient i Habitatge, Isabel Rueda; així com diversos responsables dels parcs de bombers, de l’Àrea Bàsica d’Emergències, del secretariat d’ADF’s de Catalunya, de la Federació del Maresme…etc. Aquest any la Trobada coincideix amb el Xè aniversari de l’ADF amfitriona. La comarca del Maresme és un dels territoris on hi ha agrupacions més actives i, cada vegada més preparades per actuar en el manteniment del nostre espai natural i la protecció de la natura. La Federació està formada per 12 ADF que s’estenen per tot el territori del Maresme i per part del Vallès Oriental (27 municipis del Maresme i 7 municipis del Vallès Oriental). Vigilen gairebé 30.000 hectàrees forestals i compten amb 370 voluntaris i voluntàries. En concret, les ADF que formen part de la Federació són: ADF Serra de Marina (Argentona, Mataró, Dosrius, Arenys de Munt, La Roca del Vallès i Vilanova del Vallès)
-ADF Òrrius
-ADF Tordera
-ADF Alt Maresme (Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Santa Susanna i Palafolls)
-ADF Burriac (Cabrera de Mar, Cabrils i Vilassar de Mar)
-ADF Sant Iscle i Sant Cebrià de Vallalta
-ADF Teià
-ADF Vilassar de Dalt
-ADF Premià de Dalt
-ADF La Conreria (Tiana, Alella, Martorelles, St. Fost de Campcentelles, Sta. Maria de Martorelles, Montornés del Vallès i Vallromanes)
-ADF Montalt (St. Andreu de LLavaneres, St. Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac i Arenys de Mar)
-ADF Canet i Sant Pol