El Conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila es compromet a pactar amb el territori el model de mobilitat

 

El Conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila, acompanyat del seu equip, va presidir un Consell d’Alcaldes extraordinari en el qual va explicar l’estat de diferents temes del seu Departament que afecten al Maresme. A la vegada va escoltar les peticions dels alcaldes i alcaldesses. Aquesta trobada es va produir a petició del president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa.

En el decurs de la reunió van sortir diferents temes com ara el Pla d’Usos de les zones agràries, les rieres, la depuració i reutilització de l’aigua, el Pla de Barris…Però van ser les platges i la mobilitat els temes que més van centrar la trobada.

Pel que fa a platges, el Departament va explicar que hi haurà una reunió específica les properes setmanes per explica les propostes del Ministeri per intentar donar una solució definitiva a la constant pèrdua de sorra del litoral maresmenc.

 
En quant a mobilitat, el Conseller Vila va manifestar que el Maresme “és una comarca estratègica que requereix d’una visió estratègica” i en aquest sentit, va expressar la voluntat del seu Departament de pactar amb el territori el model de mobilitat a seguir. Conscient que aquest és un tema clau i molt sensible, va manifestar que les solucions que es trobin han de tenir una clara projecció de futur i s’han de projectar tenint en compte el conjunt del territori. 

Previ al Consell d’Alcaldes, Santi Vila va ser preguntat pels mitjans de comunicació respecte al peatge de la C-32. El Conseller va explicar que el seu Departament és conscient que l’autopista està amortitzada, i que al maresme es pateix una situació injusta, ja que no disposa de cap via ràpida alternativa.

Santi Vila, va deixar constància del seu pas pel Consell Comarcal del Maresme amb la signatura en el Llibre de Visites institucional