Presentació del Projecte “Disseny i Moda, un pas endavant”

 

El Consell Comarcal del Maresme ha convocat els 42 emprenedors i emprenedores que s’han mostrat interessats en el Projecte “Disseny i Moda, un pas endavant” a una primera reunió en el decurs de la qual es detallarà el contingut i les fases d’execució del Programa. Tanmateix, es presentarà Plus Value, la consultora experta en el sector de la moda que serà l’encarregada, conjuntament amb el Servei d’Emprenedoria comarcal, de conduir el programa.

La reunió, es farà dimarts, 17 de febrer a les 16:00h, a la seu de Maresme Centre de Negocis. Una vegada realitzat aquest primer contacte, es seleccionaran els 15 projectes que s’inclouran en aquest programa d’impuls de l’emprenedoria tèxtil al Maresme.

El sector tèxtil maresmenc té al davant una gran oportunitat per tornar a ocupar el lloc de rellevància que hi havia tingut. D’una banda, des de fa un parell d’anys s’està produint una certa relocalització de la producció de les grans marques que estan apostant per abandonar gradualment la producció asiàtica i tornar a tallers de  països europeus.

Paral·lelament, a l’entorn de la marca Barcelona està creixent un corrent anomenat “slow fashionque aposta per produccions de petita tirada, fortament arrelades a un teritori i plenament compromeses amb l’entorn, la innovació, la creativitat i la qualitat. Unes pràctiques de treball que valoritzen i singularitzen el producte en el mercat.

Segons ha manifestat el Conseller Delegat de Promoció Econòmica, Santi Fontbona, el projecte Disseny i Moda, un pas endavant, que promou el Consell Comarcal del Maresme amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, vol ajudar els emprenedors maresmencs que veient les oportunitats tèxtils del moment hagin impulsat recentment un negoci tèxtil o tinguin la idea de muntar-lo i aquells que necessitin donar un impuls de creixement a la seva empresa.

Data: 2015-02-17

Lloc: Maresme Centre de Negocis (Avinguda Jaume Recoder 85-87 de Mataró. Al costat de l’estació de RENFE)