El Consorci Sanitari de Mataró renova equipaments gràcies a una donació de la Fundació Nando & Elsa peretti

 

El Consorci Sanitari de Mataró que és l’hospital de referència de 15 municipis del Maresme (268.000 habitants) ha pogut dotar-se d’un aparell de radiologia digital d’última generació i d’una nova torre d’anestèsia gràcies al mecenatge. La Fundació Nando & Elsa Peretti ha donat a l’hospital 300.000 euros per a l’adquisició d’aquest material que, com va dir el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, a l’acte d’agraïment al mecenatge que s’ha fet aquesta setmana, “a banda de facilitar la feina dels professionals, beneficiarà directament al pacient”.

El mecenatge és necessari per a les institucions sanitàries, i la implicació de la societat civil és molt positiva per tirar endavant projectes que contribueixen a millorar la salut de la població. Així s´han expressat els representants municipals i del Servei Català de la Salut que han participat aquest matí en l´acte celebrat a l´Hospital de Mataró, i durant el qual han agraït també el compromís dels professionals en la cura de la salut dels habitants del Maresme central.

 
El nou material que s’ha pogut adquirit gràcies a la donació de la Fundació Nando & Elsa Paretti permet una millora substancial dels serveis de radiologia i d’anestèsia.

 Radiografies amb qualitat digital i millor confort. El nou aparell de radiologia inclou una estació de treball d´última generació, un sistema multifunció i un suport per a fluoroscòpies que possibilitarà la realització de més proves i més precises, a més de millorar el confort del pacient i del treballador, donat que la taula es regulable en alçada.
 
El Servei de Diagnòstic per la Imatge del CSdM té molta activitat i el seu funcionament és clau per al bon desenvolupament de la tasca realitzada per altres serveis de l´Hospital de Mataró. L´any 2016 va realitzar prop de 134.000 proves entre escàners, ressonàncies, ecografies, mamografies i radiologia convencional, amb i sense contrast.
 
Nova torre d´anestèsia. La donació també ha permès adquirir una torre d´anestèsia per al bloc quirúrgic de l´Hospital de Mataró que permetrà l´administració de tractaments anestèsics de major complexitat per als més de 10.000 pacients que s´hi operen cada any i que requereixen tractaments d´anestèsia general. Amb aquesta compra, l´Hospital de Mataró ja disposa d´un total de 13 torres d´anestèsia als diferents quiròfans.
 
La Fundació Nando i Elsa Peretti neix l´any 2000 amb l´objectiu de fer realitat projectes solidaris de l´àmbit de l´educació, conservació del medi ambient, recerca mèdica, construcció, cultura i art a tot el món. En aquests anys ha col·laborat en més de 900 projectes a 81 països al voltant del món per un valor de 50 milions d´euros. D´acord amb la seva missió filantròpica, l´any 2014 es funda la Delegació a Catalunya amb l´objectiu de recolzar organitzacions sense ànim de lucre que treballen a Catalunya.
 
Un projecte estratègic. En el marc del seu Pla Estratègic per al període 2017-2020, el CSdM vol ampliar les relacions de filantropia i mecenatge, i promoure nous models de col·laboració amb la societat i les empreses del Maresme interessades a dirigir la seva responsabilitat social al sector sanitari.

A l’acte d’agraïment a la Fundació per la seva implicació en la millora del Consorci Sanitari hi van participar Josep Mañach i Ramon Cunillera, president i gerent, respectivament, del CSdM; Stefano Palumbo, director de la Fundació Nando i Elsa Peretti; David Bote, alcalde de Mataró; Lluís Franch, gerent de la Regió Sanitària de Barcelona del Servei Català de la Salut, i Miquel Àngel Martínez, president del Consell Comarcal del Maresme.
 
L´acte també va comptar amb la col·laboració de FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme), la delegació del Maresme de PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) i l’associació de dones emprenedores Dóna’t un Impuls.
 
El Consorci Sanitari del Maresme és una entitat pública formada pel Servei Català de la Salut, l´Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, que gestiona l´Hospital de Mataró, l´Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Residència Sant Josep, i les àrees bàsiques de Mataró Centre i Cirera Molins (a Mataró) i la d´Argentona.