El Festival de Música del Maresme posa el llistó més alt i programa un concert de l´Orquestra Simfònica Russa pel dijous 14 d´agost

Amb la programació d´aquest concert, el Festival de Música del Maresme, que enguany arriba a la seva 26a edició, fa un salt qualitatiu apostant per una nit musical de caràcter clàssic i alhora de primera línia.{X}

L´Orquestra Simfònica Estatal Russa Voronezh (OSCER) va néixer l´any 1920 i està considerada una de les més emblemàtiques de Rússia. Dotada d´un gran prestigi i renom internacionals, l´Orquestra ha passejat el seu art musical arreu del món, i és tot un luxe que Premià de Dalt pugui gaudir de l´alt nivell dels seus components el proper 14 d´agost, als jardins de Can Figueres (Riera de Premià, 88). Un fet que reflecteix la gran qualitat de l´Orquestra és que al llarg dels més de 75 anys de la seva existència, la majoria dels músics més prestigiosos –Xostakóvitx, Prokófiev, Khatxaturian, Igor Oistrach, Kabalevsky, Ritcher, entre molts d´altres- han actuat amb l´OSCER.

L´OSCER pertany a la institució filharmònica que duu el mateix nom i que aplega diverses agrupacions orquestrals, corals, solistes, grups folklòrics… Formada per més de cent professors, el gran nombre d´intèrprets de què disposa permet a la formació organitzar-se de diferents maneres depenent del tipus de repertori de cada actuació programada.
Concretament, doncs, en el concert que tindrà lloc el 14 d´agost a Premià de Dalt com que serà de caràcter clàssic l´OSCER adopta la formació d´Orquestra Simfònica, composta per una cinquantena de professors.

Els jardins de Can Figueres, doncs, acolliran, en el marc del 26 Festival de Música del Maresme, un concert extraordinari que dirigirà el prestigiós director Ramon Torrelledó i que tindrà com a soprano solista a Zinaida Karandakova. L´Orquestra interpretarà un programa homenatge on es recordarà, de forma especial, els cinquanta anys de la mort de Sergei Prokófiev (1891-1953) i el dos-cents aniversari del naixement d´Héctor Berlioz (1803-1869). Així, la primera part del concert estarà dedicada a la Simfonia núm. 1 Clàssica Op. 25 de Prokófiev i a La mort de Cleopatra de Berlioz, en la versió per a soprano i orquestra. La segona part de l´actuació s´adreçarà, íntegrament, a la Simfonia núm. 5 en do m. Op. 67 de Ludwig van Beethoven.

El Festival l´organitza des de fa vint-i-sis anys el Patronat Pro-Música de Premià de Dalt, amb el suport de l´Ajuntament de Premià de Dalt i l´Escola Municipal de Música; hi col·laboren nou ajuntaments de la comarca, a més del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona, Caixa Laietana i les escoles municipals de música de Pineda de Mar i Sant Vicenç de Montalt.

El següent concert del 26 Festival de Música del Maresme tindrà lloc el 23 d´agost, al jardí Ca l´Alfaro de Sant Andreu de Llavaneres, on actuarà el Quartet de Clarinets Chalumeau, a 2/4 d´11 de la nit.

26 Festival de Música del Maresme
Concert de l´Orquestra Simfònica Russa
Director: Ramon Torrelledó
Soprano solista: Zinaida Karandakova

Dijous 14 d´agost de 2003
A les 10 de la nit, als jardins de Can Figueres
(Riera de Premià, 88. Premià de Dalt)
Venda d´entrades: en el mateix concert