El Maresme comptabilitza 234 persones menys a l’atur

Després de 3 mesos de pujada, baixa l’atur a la comarca. El Maresme ha tancat el mes de setembre amb 20.587 persones registrades a les oficines d’ocupació com a demandants de feina no ocupades. Són 234 menys que al mes d’agost.

Tal com recull el Report d’Atur que elabora mensualment l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el descens de la desocupació es nota en tots els grups d’edat, a excepció del col·lectiu més jove (els que tenen entre 16 i 24 anys) i en tots els sectors econòmics menys a l’agricultura i al grup de persones incloses en la categoria SOA (sense ocupació anterior).

Amb les noves dades, la taxa d’atur maresmenca se situa en el 9,38% si bé s’eleva a l’11,33% entre les dones i baixa al 7,58% en el cas dels homes.

També hi ha substancials diferències en l’anàlisi per gups d’edats. Així, la taxa de desocupació entre les persones de 55 a 64 anys ascendeix al 21,85% a gran distància del 6,35% de les persones amb edats compreses entre el 35 i 44 anys.

Principals dades municipals

La fotografia local de l’evolució de l’atur als 30 municipis maresmencs reflecteix també una gran diversitat.

Pel que fa a la comparativa intermensual, en vuit municipis s’ha capgirat la tendència majoritària i han vist incrementar el nombre de persones aturades són: Cabrera de Mar, Calella, Dosrius, Malgrat de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna i Tordera. A la resta, el descens percentual de la desocupació oscil·la entre el -10,53% registrat a Sant Iscle de vallalta i el -0,27% de Mataró.

Amb la mirada posada en el mateix període de l’any anterior, la imatge canvia. La comparativa interanual mostra que 26 municipis tenen menys persones aturades que al setembre de 2022 i, en canvi, la xifra és superior a Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrils i Vilassar de Dalt.

Quan a la taxa d’atur, Alella és el municipi maresmenc amb un percentatge més petit de població desocupada. La seva taxa d’atur és del 4, 62%. En canvi, Tordera és la localitat amb una taxa més elevada (11,91%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de setembre elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: