El Maresme continua guanyant població

 

Mentre la població de Catalunya ha patit una petita davallada del 0,14%, la comarca del Maresme continua guanyant població. Les darreres dades oficials, corresponents a 1 de gener de 2015, indiquen que la comarca té una població de 439.512 habitants. La xifra de persones empadronades al Maresme ha augmentat en 1.593, el que representa un increment del 0,45%.

Les xifres analitzades per l’Observatori de desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme indiquen que, tot i que l’augment de població afecta els dos sexes, l’increment més destacat és dóna entre el col·lectiu femení. La xifra de maresmenques ha crescut un 0,45%, mentre la població masculina de la comarca ho ha fet un 0,27%. A 1 de dener de 2015 hi havia al Maresme 222.113 dones i 217.399 homes.

 

El creixement de població s’ha reflectit en el padró de 20 municipis, sent Teià, Dosrius i Tiana els tres municipis que han tingut un augment percentual d’habitants més elevat. A l’altra banda es troben Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i Santa Susanna que són els tres municipis que, en percentatge, han perdut més població.

El Maresme es manté com la quarta comarca de Catalunya en quant a pes poblacional, darrera el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. la comarca aporta a Catalunya el 5,85% de població.

Podeu ampliar aquesta informació consultant l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local: