El Maresme és la comarca amb més empreses visitables a l’edició 2019 del Benvinguts a Pagès

 

El Maresme ha estat comarca capdavantera en visitants a les 3 edicions que s’han celebrat del “Benvinguts a Pagès” i aquest cap de setmana aspira a repetir èxit. De moment és la comarca catalana amb més empreses visitables. 16 empreses agroalimentàries obren portes dissabte i diumenge per donar a conèixer l’origen dels aliments que arriben a la nostra taula. A més, 4 restaurants oferiran menús especials, 3 allotjaments participen amb preus especials i hi haurà activitats complementàries vinculades amb la gastronomia a Tordera i Calella.

El sector agroalimentari gaudeix de bona salut al Maresme. Cada vegada hi ha més conscienciació en alimentació saludable i de la importància d’un consum responsable i respectuós amb l’entorn. És el que s’anomena consum de proximitat o consum km0. En aquest sentit, el projecte Benvinguts a Pagès, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat facilita l’acostament de les famílies a les explotacions agràries i ramaderes i als obradors on els artesans alimentaris elaboren els seus productes. És un cap de setmana de sinergia entre productors/elaboradors i consumidors.

El servei de Productes de la Terra Maresme del Consell Comarcal i el Consorci de Turisme han gestionat i coordinat la participació de les empreses agroalimentàries maresmenques. Un any més s’aspira a encapçalar el rànquing català pel que fa a visitants. L’any passat vam ser una de les comarques que va despertar més interès entre els visitants. 2.500 persones, majoritàriament famílies, van aprofitar les jornades de portes obertes per conèixer de prop els aliments de proximitat i les persones que es cuiden de produir-los. El Maresme va aplegar el 14% del total de visites que va haver-hi a tot Catalunya.

En aquesta edició, l’oferta és força atractiva i variada. Es poden visitar explotacions agràries, ramaderes i avícoles i es podrà entrar a cellers i obradors on s’elaboren formatges i melmelades. A més, a Tordera es celebrarà la 1a Fira de Productes de Proximitat i Km0 i es podrà gaudir d’un show cooking d’arrossos de primavera a Calella. També es podrà gaudir de menús especials Benvingut a Pagès a 4 restaurants maresmencs i per què no? allotjar-se en els establiments que també han preparat estades especials per als hostes. 

Mireu l’oferta maresmenca en la 4a edició del Benvinguts a Pagès: