El Mercat itinerant de Productes de la Terra Maresme incorpora un nou paradista

El Cens de Productors del Maresme augmenta un 37% en tres anys

 

El Mercat itinerant de Productes de la Terra Maresme va creixent en nombre de parades. El passat dissabte es va incorporar La Klosca que comercialitza ous procedents d’una granja ecològica ubicada a Mataró i que, a més, realitza un treball social com a centre de formació i prevenció. A les properes setmanes s’hi aniran incorporant nous productors. El Mercat estarà aquest dissabte a Argentona, on els paradistes, a partir de les 10:00h, oferiran diversos tastets populars a 1 euro.

Tal i com es va fer dissabte passat a Tiana, el Mercat itinerant de Productes de la Terra Maresme rebrà la visita oficial de representants de les administracions que impulsen el projecte: Diputació de Barcelona, Consell Comarcal i Ajuntament. A més de l’Alcalde d’Argentona, Ferran Armengol, hi assistirà el President del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa; el Diputat de Comerç de la Diputació, Jordi Subirana; la Coordinadora de Comerç de la Diputació, Marta Escribà; l’assessor de Promoció Econòmica del CCM, Xavier Sandoval i el Regidor de Promoció Econòmica d’Argentona, Manel Cruz. Acompanyaran la comitiva les representants d’Argentona es mou: Lia Ximenes, Xantal Guàrdia i Isabel Lladó.

 
Aquest Mercat és un projecte pilot que ajuda els productors de proximitat a comercialitzar la seva producció. Sota l’eslògan “dissabte, vine al mercat“, els paradistes s’instal·len un cop al mes a cadascun dels municipis participants: Montgat, Tiana, Argentona i Arenys de Mar. El consumidor pot trobar productes d’horta, formatges, pa, melmelades, ous ecològics, cervesa artesana…

A banda de tractar-se de productes de qualitat i de proximitat, un dels requisits és que els paradistes formin part del Cens de Productors. Al Maresme, comptem amb 130 censats agrupats en les categories: productes de l’horta, productes carnis, productes del mar, pa i pastissos, vins i licors.

El Cens s’ha incrementat en un 37% en els darrers 3 anys. Aquest creixement és en diferents àmbits i diferents tipologies d’emrpesa, tot i que en els darrers mesos s’ha detectat un augment en productors agrícoles i productors de melmelades, cervese artesanes i ous. També s’ha incorporat recentment una empresa de cria de musclos de manera totalment artesana i natural davant la costa del Masnou.

Els productors de proximitat es distribueixen geogràficament per tota la comarca, si bé els municipis amb més incidènca són:  Montgat, Tiana, Palafolls, Mataró, Dosrius, Arenys de Mar, Tordera, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt, Òrrius, Canet de Mar, Vilassar de Dalt…

Amb aquest creixement de la producció Km0, el Mercat itinerant de Produtes de la Terra obre una nova vía de comercialització i de donar a conèixer al consumidor la variada gamma de productes alimentaris de proximitat de la que disposem a la comarca.

Excepcionalment, el Mercat descansarà dissabte vinent. S’instal·larà a Arenys de Mar el 31 de maig.