El nou complex esportiu “El Sorrall” de Mataró obre les seves portes amb 2.350 abonats

El nou complex esportiu és el més gran de la ciutat i de la comarca: l´edifici s´articula en tres cossos, el més gran dels quals correspon al tancament de la zona de les dues piscines (polivalent i ensenyament) i el gran jacuzzi o piscina recreativa, que estan coberts amb un sistema de bigues de fusta de 30 metres. Els altres dos volums corresponen a les sales de fitness, musculació, aeròbic, vestuaris, bar, infermeria, sales d´administració i d´altres serveis.


Aquesta darrera setmana s´han omplert els vasos de les dues piscines i s´ha anat col·locant el mobiliari i màquines de les sales de fitness i musculació i, a partir de dilluns que ve, els abonats disposaran de la següent oferta: natació, aeròbic, steps, en forma per majors de 60, GAC, Body pump, CTC, FIT-Combat, CF, Postural-Fit, Aigua-mix per majors de 60, CTA, Aiguamix, aigües profundes i aiguamare. A partir de setembre, l´oferta s´ampliarà amb Cycling, Fit-ioga i serveis Profit (programes de fitness).

Procedència dels abonats i preus

Dels 2.350 abonats, la majoria són de la ciutat de Mataró (2.045), però també hi ha un 16% d´Argentona (152) i un 16% d´altres municipis (153). Els inscrits han gaudit d´avantatges econòmics en la matriculació, acollint-se a diferents promocions i descomptes que ha impulsat Eurofitness des del passat mes de desembre a través dels dos punts d´informació que tenien a la ciutat (nou parc Central i Centre Cívic Cerdanyola), que ja han tancat.

La quota d´inscripció val 32,07 euros i la quota mensual per a un abonat adult és de 33,33 euros i inclou, a banda de l´ús de les piscines i la zona de bany, les sessions d´aeròbic, ioga, gimnàstica suau, i cicling… La quota mensual infantil és de 25,21 euros i, per altra banda, també existeix una quota per a aquells abonats que només vulguin utilitzar les instal·lacions al matí, que és de 26,53 euros. Per a la gent gran, la quota establerta en aquests moments és de 22,56 euros i s´ofereix també als usuaris la possibilitat d´aconseguir una beca.

L´ús d´energia renovable: el tub verd

El nou complex esportiu és el primer client de la xarxa de calor residual coneguda com a “tub verd”, que dota d´energia tèrmica les instal·lacions gràcies al calor sobrant de la planta de tractament de residus sòlids urbans del Maresme, situada a uns dos quilòmetres. L´energia calorífica es transporta per unes canalitzacions d´un circuït tancat d´aigua a uns 100 graus, a partir de la qual i gràcies a una maquinària instal·lada al soterrani de les instal·lacions s´obté energia suficient per aconseguir escalfar l´aigua calenta sanitària que requereix el complex.

Accessos i aparcaments

Per accedir al centre municipal s´han habilitat provisionalment un vial d´entrada i un altre de sortida, dotats de la il·luminació i la senyalització corresponents. Al primer es té accés des de la carretera d´Argentona. La sortida, en canvi, es realiza a través d´un vial que dóna directament a la ronda President Tarradellas.

Pel que fa als aparcaments, s´han condicionat dues zones d´aparcament amb capacitat per a més de 200 vehicles.

Els inversors

NUSCAMPS va obtenir la concessió per a la construcció, gestió i explotació de les instal·lacions per mitjà del concurs que va fer l’Ajuntament a final de l’any 2000.

L’obra en el seu conjunt representa una inversió de 7.350.336,74 euros, que compta amb una aportació d’1.502.530,26 euros per part de la Diputació i de 751.265,13 euros de l’Ajuntament.

El que està construït actualment està valorat en uns 5,5 milions d´euros.

Un projecte ambiciós i de gran envergadura

El complex esportiu municipal sencer ocuparà en total uns terrenys de 17.990 m2 inclosos en una parcel·la de titularitat municipal de 23.298 m2. La superfície que ocupa el nou edifici, concretament, és de més de 7.000 m2, xifra que dóna una idea de la seva gran envergadura.

La concepció bàsica dels arquitectes que van redactar el projecte, Ángeles León i Joan Pallejà, es basava en adaptar l’edifici a l’estructura del terreny, que presenta una inclinació bastant pronunciada, i integrar-lo en el paisatge. Per això mateix, la coberta dels vestuaris, per exemple, es presenta com si fos una zona enjardinada elevada.

L’edifici té dues plantes, més un altell i un soterrani. El volum més gran correspon bàsicament a l’anomenada zona humida, la que conté els tres vasos de les piscines, que disposa d’una gran coberta inclinada en el mateix sentit que el pendent dels terrenys. Aquest espai presenta una gran lluminositat, donat que compta amb entrades de llum natural a la coberta i, a més, les parets són de vidre.

El cos que sobresurt més de l’edifici presenta una coberta arrodonida, com si es tractés del casc d’un gran vaixell del revés, sota el qual hi ha en total tres plantes.

Distribució per plantes de l’edifici

– Planta d’accés: el vestíbul i la recepció, el bar, uns mòduls de serveis, l’accés a la zona de grades-mirador, i els vestidors d’abonats.

— Planta de sota: els vestidors de grups, vestidors de monitors i àrbitres, vestidors de les pistes i dutxes col·lectives, una sala de fitness amb accés a una gran terrassa, una aula, una sala polivalent, la infermeria i diferents sales de massatge.

— Altell: la segona sala de fitness

— Zona humida: una piscina de 25 x 33 m (nedar i/o jugar a waterpolo), una piscina d’ensenyament de 240 m2 de làmina d’aigua, i una piscina recreativa de 100 m2 de làmina d’aigua. Aquestes tres piscines compten amb les corresponents àrees de repòs i les “platges” que les envolten. En aquesta zona es troben també les cabines de massatge i la zona de relax.

— Soterrani: magatzems generals, maquinària de climatització i de filtrat.

Descripció de les instal·lacions complementàries futures

Està previst que en una altra fase es puguin afegir al complex una pista de volei, una piscina exterior i un solàrium, tres camps de futbol-7, dues pistes de tennis, una de paddle, i un altre aparcament per a vehicles.