Els governs d’Arenys de Mar i Arenys de Munt valoren molt positivament la cimera de treball de dissabte

L’alcalde d’Arenys de Mar, Miquel Rubirola, i l’alcalde d’Arenys de Munt, Andreu Majó, valoren molt positivament la jornada de treball que els dos governs municipals van mantenir dissabte. Asseguren que va ser molt fructífera i es comprometen a mantenir el contacte per fer seguiment dels projectes. La trobada va servir per posar sobre la taula temes pendents que afecten els dos municipis, amb el convenciment que s’avançarà més ràpidament si treballen conjuntament per desencallar-los. La millora del servei de transport públic n’és un i, precisament, aquest dijous, a les 10 del matí, els dos alcaldes mantindran una reunió amb el subdirector general de Ports i Transports de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Fortuny. Un dels temes a tractar és la millora del servei d’autobusos que uneix les dues poblacions. Els alcaldes demanaran que s’incrementi la freqüència de pas dels autobusos i plantejaran un recorregut complementari a l’actual ruta, amb més parades a la Riera d’Arenys de Mar.


En matèria de Seguretat Ciutadana, van plantejar una proposta per unificar el cos de protecció civil. D’altra banda, van acordar estudiar la viabilitat de crear un centre de teletreball i un viver d’empresa mancomunat. Quant a serveis que ja estan mancomunats, com és el cas de la deixalleria, es va plantejar la necessitat de millorar el servei que s’hi ofereix. Els dos ajuntaments estudiaran, en primer lloc, quin servei està donant l’empresa que ara té adjudicat el servei. La previsió, d’altra banda, és millorar l’equipament amb la instal·lació d’una compactadora i una bàscula. Un altre tema pendent és el desenvolupament d’una nova zona esportiva mancomunada, a Can Zariquey. A la foto, l’alcalde d’Arenys de Munt, Andreu Majó, i el regidor d’Esports d’Arenys de Mar, Zenon Tomàs, en una visita a la finca.

També en matèria de Medi Ambient, es va parlar de recollida selectiva d’escombraries. Arenys de Munt té en marxa un sistema de recollida porta a porta de les diferents fraccions de la brossa i Arenys de Mar es va mostrar molt interessat en conèixer la seva experiència. En aquest sentit, es va acordar que Arenys de Mar, que té pendent la realització d’un estudi per implantar la recollida selectiva integral a la vila, analitzarà la possibilitat d’adjudicar la recollida de manera conjunta. Una opció que permetria, segons es creu, recollir cada dia la fracció orgànica. Ara, a Arenys de Munt, no s’està fent perquè pel volum d’habitants és insostenible econòmicament. També estudiaran com millorar la recollida de trastos vells en un i altre municipi.

En relació a temes d’Urbanisme, alcaldes i regidors van parlar de la necessitat de continuar reclamant, com fins ara, la construcció de connexió per a vianants sota el nus de l’autopista; de la possible ubicació d’una nova subestació elèctrica; de les millores en la xarxa de clavegueram i de la obertura de la depuradora que els dos Arenys compartiran també amb Canet, entre altres temes. En aquest cas, el cap d’infraestructures de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Guillem Peñuelas, va avançar diumenge a El Dominical de Ràdio Arenys que l’estació estarà en funcionament aquest estiu. Tot i això, els dos Arenys i Canet, a qui ho notificaran ara, enviaran una carta a la Generalitat per demanar una visita d’obres i comprovar com avancen les obres.

Quant al clavegueram, els dos Arenys insistiran en la necessitat que s’instal·li una planta de decantació de sòlids, per evitar que l’estiu que ve es torni a col·lapsar la xarxa al seu pas per la Riera d’Arenys de Mar. La solució definitiva, com es va recordar, és que el clavegueram d’Arenys de Munt es desviï directament cap a la depuradora.

Entre altres qüestions, els dos Arenys també volen treballar conjuntament per millorar la recepció del senyal televisiu. Arenys de Munt va proposar compartir despeses per a la instal·lació d’un amplificador digital a Collsacreu, que podria donar servei a diferents municipis i que tindria un cost de 36.000 euros.