Els productes de la terra del Maresme s’acosten al consumidor a la Fira de Calella

  


Posa el Maresme al plat! i per conèixer els productes de la terra, acosteu-vos aquest cap de setmana a la
Fira de Calella i l’Alt Maresme
on, per tercer any consecutiu, hi haurà una representació dels Productes de la Terra – Artesania Alimentària, un projecte que impulsa el Consell Comarcal del Maresme amb el suport de la Diputació de Barcelona per ajudar els consumidors a conèixer els productes de qualitat que es fan a la comarca i, a la vegada, ajudar els artesans alimentaris del territori a obrir línies de comercialització dels seus productes.


Els més prestigiosos cuiners basen l’èxit dels seus plats en la qualitat dels productes que utilitzen i, a banda de la tècnica i innovació dels restauradors, aquest és el secret de la gastronomia del Maresme: la utilització del producte de la terra. A la comarca comptem amb un bon grapat de productes de l’horta, del mar i d’elaboració artesanal (càrnics, pa i dolços, formatges…) que són únics pel seu gust i per la seva qualitat. Des del Consell Comarcal del Maresme, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’ha volgut potenciar aquest valor amb el projecte “Productes de la Terra – Artesania Alimentària” . Es va començar a treballar la primavera de 2008 amb l’elaboració d’un cens de productors i artesans alimentaris de la comarca. A partir d’aquestes dades, es va editar el
Catàleg de productes de la terra i artesania alimentària del Maresme
i es va començar a ofertar als productors i artesans alimentaris la seva assistència a fires com a forma de donar a conèixer al consumidor els productes de proximitat i de qualitat que es fan a la comarca. En el cas de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, els visitants que s’acostin als estands de “Productes de la Terra – Artesania Alimentària”, podran adquirir els productes d’horta més frescos, les neules amb una tradició centenària, les anxoves més saboroses, el pa 100% ecològic i els formatges més excel·lents, tots ells elaborats a casa. Els artesans alimentaris del Maresme que hi participen són: Casa Graupera – Mataró- (neules, xiulets, galetes, pets de monja…)
-Can Martri S.L – Sant Cebrià de Vallalta- (botifarra negra, blanca, de maduixes, d’alls tendres, llonganissa se nous, secallones….)
-Formatges Can Pujol SL -Vilassar de Dalt- (formatge nevat, Sant Mateu, cantell, ros, ull de cabra…)
-Ramon Blasco Garcia – Tordera- (pa ecològics i de llavors, madalenes…)
-Horta Marré – Sant Andreu de Llavaneres- (productes d’horta).