Els restaurants que comprin a productors del Maresme s’identificaran amb el distintiu “Aquí servim productes de la terra Maresme”

 

A partir d’avui els restaurants de la comarca que utilitzin productes de proximitat per a l’elaboració dels seus plats i menús es podran identificar amb el distintiu “Aquí servim productes de la terra Maresme” que concedeix el Consell Comarcal com a marca de qualitat i d’implicació de l’establiment amb el territori. La iniciativa, a la qual ja s’hi han sumat 19 restaurants, vol promocionar la gastronomia i la producció alimentària de qualitat del Maresme durant tot l’any.

El lliurament dels primers distintius “Aquí servim productes de la terra Maresme” s’ha fet avui en un acte presidit per Miquel Àngel Martínez, president del CCM, i José Manuel López, conseller delegat de Promoció Econòmica. També han adreçat unes paraules als restaurados i productors de la comarca l’expert en micologia Enric Gràcia i la product manager Virginia Villarroya. Tots ells han destacat la necessitat de dinamitzar l’economia local a partir de la producció de proximitat i de la gastronomia de qualitat, un dels principals actius que té el Maresme.

A la comarca es programen més de cinquanta jornades gastronòmiques al llarg de l’any, una xifra que per si sola ja dóna idea del gran dinamisme del sector. Tot i això, el Consell Comarcal considera que el potencial del territori en quant a producció alimentaria i a restauració de qualitat permet situar el Maresme com a comarca km 0, on es poden assaborir plats i productes de proximitat al llarg de tot l’any.

Amb aquest objectiu, el projecte comarcal “Productes de la terra Maresme“, que compta amb el suport de la Diputació, ha creat un distintiu que permet als restauradors que acrediten la compra de productes alimentaris maresmencs identificar-se de cara als seus clients, com a establiment compromés amb la qualitat, amb el producte comarcal i amb el medi ambient. Aquest distintiu té una validesa d’un any i es concedeix després de comprovar que els establiments compleixen els requisits establerts al Reglament .

Fins el moment, hi ha 19 restaurants acreditats i el Consell Comarcal està estudiant altres sol·licituds rebudes.

 

RESTAURANTS

“Aquí servim productes de la terra Maresme”

ARGENTONA

Sant Jaume

CABRERA DE MAR

El Mirador de l’Alba

Clasic

CABRILS

Cal Gras

Xeflis

CALELLA

El Pla dels Encants

CANET DE MAR

El Parador de Canet

DOSRIUS

Can Terrades del Molí

MALGRAT DE MAR

SIS-b

MATARÓ

El Nou Cents

La Treva

MONTGAT

Fonda Marina

PALAFOLLS

restaurant Sumac

PINEDA DE MAR

Cal Pani

Restaurant i Hostal Can Gil

PREMIÀ DE DALT

Restaurant Sant Antoni

TIANA

Restaurant Can Roca

TORDERA

Cuina casolana Cal Nano

VILASSAR DE MAR

Casa Juan