Els xurros de moniato presentats per l’empresa maresmenca COC & Delicatessen guanya el premi Innofòrum al gust més original en aliments dolços

La Xarxa de Productes de la Terra Maresme és proximitat, tradició i -tal com està quedant palès al Fòrum Gastronòmic que se celebra a Barcelona del 6 al 8 de novembre- innovació. El premi Innofòrum al gust més original en aliments dolços s’ha atorgat als xurros de moniato presentats per l’empresa maresmenca COC & Delicatessen.

Aquests guardons, que premien la innovació en gastronomia, compten amb set categories: producte més innovador, embalatge més creatiu i sostenible, el gust més original en aliments salats, el gust més original en aliments dolços, el gust més original en begudes, el producte més sostenible i el producte que més contribueix en la preservació de la biodiversitat.

A la categoria de dolços, ha sorprés la creació presentada per COC & Delicatessen: un xurro 100% vegetal elaborat amb moniato que ha rebut el reconeixement 2023 per l’excel·lència en la innovació culinària i la creativitat gastronòmica.

Aquesta no ha estat pas la única novetat gastronòmica presentada per l’empresa maresmenca. Entre el públic ha triomfat la croqueta de pannettone que afegeix a la massa base pandoro italiano, taronja i xocolata.

COC & Delicatessen és una empresa fundada per Imma Pardos i Iñaki Escuer al 2006. Van començar en una petita botiga de Vilassar de Mar on les seves croquetes van anar guanyant fama. L’empresa familiar, que forma part de la Xarxa de Productes de la Terra Maresme, té l’obrador (des de fa uns mesos) a Arenys de Mar, des d’on cada dia surten 20.000 croquetes artesanes de les 57 varietats que actualment ofereixen.

A més de croquetes, elaboren canelons, xurros i bunyols.