Inici Documents Informació PDT

etiqueta per a les informacions generades pe servei de Productes de la terra Maresme

La gastronomia del Maresme serà present a l’edició 2021 d’Alicia’t

La trobada gastronòmica de les comarques barcelonines per excel·lència Alicia’t es reinventa en l’edició d’aquest any i se celebrarà en format online els propers dies 16, 17 i 18 de setembre.

Com no podia ser d’una altra manera, la cultura gastronòmica del Maresme hi serà present de la mà del Consell Comarcal del Maresme, a través del servei de Productes de la Terra, i del Consorci de Promoció Turística.

El canvi de format facilita que totes les activitats ssiguin obertes a tothom i gratuïtes. Els tallers i les activitats presencials deixaran pas a les càpsules audiovisuals que s’aniran publicant progressivament els dies 16 i 17 de setembre a la pàgina web www.aliciatvirtual.cat des d’on es podran seguir en directe o recuperar a posteriori. Les càpsules ens permetran aprendre sobre l’art de les sopes, ens aportaran tècniques i consells per evitar el malbaratament dels aliments, ens compartiran receptes senzilles per “menjar bé, viure bé i gaudir de la vida” i ens donaran alguns consells pràctics per innovar a la cuina a partir d’un producte molt bàsic com és l’oliva, entre altres.

L’Alícia’t d’enguany també ens permetrà conèixer la gastronomia i els productes singulars dels diferents territoris de les comarques de Barcelona, entre elles del Maresme, i descobrir-ne la seva bellesa, per planificar visites, sense moure’ns de la cadira.

El dissabte, 18 de setembre, per cloure l’Alícia’t virtual es durà a terme una jornada en directe que incorporarà nous tallers i dues demostracions de cuina: la masterclass de la cuinera Maria Nicolau “Cuina de temporada, fàcil i bona”, i la demostració culinària del xef Artur Martínez “Cuina, senzillesa i compromís”. El públic infantil també tindrà el seu espai durant la jornada amb la càpsula audiovisual “Tastaciència” que permetrà als més petits de casa descobrir la vinculació entre alimentació i ciència.

Temps de menjar maduixes a casa

El confinament no afecta l’horta i ara, és temps de maduixes. No es poden celebrar les jornades gastronòmiques que obrien la porta a restaurants a preparar plats i menús especials amb aquesta fruita tan maresmenca, però sí és el moment d’incorporar a la cistella de la compra maduixes del Maresme, un dels productes de temporada de marca pròpia maresmenca.

El seu aroma intens i la seva dolçor fan que les maduixes del Maresme no tinguin competència a la taula. Per això, conjuntament amb el Consorci de Turisme, us oferim un petit tastet de les propostes gastronòmiques que la maduixa del Maresme ens ofereix. Ho fem a través de les xarxes socials.

Propostes gastronòmiques amb maduixa a instagram

Els comptes d’instagram del Consorci de turisme (@costabcnmaresme) i de Productes de la terra Maresme (@mengemmaresme) ofereixen durant aquest mes de maig receptes per preparar a casa, vídeos d’elaboracions de melmelades, maridatges de maduixes amb vins de la DO Alella i moltes coses més.

El Maresme és el territori de referència en la producció de maduixes, especialment a la de la zona de la Vallalta: Arenys de Munt, Canet de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Sant Pol de Mar. Per això, també us animem a consultar els maduixaires que fan venda directa i els i les professionals que fan elaboracions artesanes amb maduixes del Maresme

Quatre empreses del Maresme participen en un projecte d’investigació

Quatre empreses del Maresme participen en un projecte d’investigació

Quatre Empreses del Maresme participen en un projecte d’investigació per la creació d’envasos biodegradables, comestibles i d’origen vegetal que garanteix les propietats dels aliments i allarga la conservació. Per comprovar l’eficiència d’aquest envàs, han utilitzat en les diferents proves les maduixes del Maresme.


 


Les empreses que varen participar són:



Si voleu consultar les notícies completes podeu clicar als enllaços de: