En la primera setmana del PAP s´ha passat del 7% al 70% de recollida selectiva a Vilassar de Mar

La primera fase d´implantació de la recollida selectiva porta a porta al nucli antic de Vilassar de Mar ha fet que en aquesta zona el percentatge de recollida selectiva hagi pujat del 7% al 70%. El Porta a Porta s´està realitzant des del passat 28 d´abril a 1.350 habitatges i 161 comerços de la zona delimitada pels carrers Colom, riera d´en Cintet, riera de Cabrils i N-II.


Com a aspecte més positiu assenyalar la implicació dels veïns i veïnes de la zona, la bona tria que fan dels materials seleccionats, que no hi ha hagut incidències destacables i que s´estan complint els horaris a l´hora de treure les bosses al carrer.

Les dades de recollida de la primera setmana als habitatges i comerços són les següents: de paper es van recollir 1.160 quilos; de vidre 1.350 quilos; d´envasos, 1.000; de matèria orgànica, 5.880 quilos; i de rebuig incloent els bolquers, 3.905 quilos.

A on van a parar?
El paper recollit s´envia a un recuperador de Sant Celoni, Recumas. Els envasos s´envien a la planta de triatge d´envasos de Mollet, Ecoembes (CESPA), que els tria i els envia als corresponents recicladors. Les restes de menjar es porten a la planta de compostatge de Granoller, concretament al Consorci per a la gestió de residus del Vallès Oriental. Per últim, el vidre va a parar a un recuperador de Mollet, Ecovidrio.