Estofat de fesol del ganxet amb cloïsses

Harmonia L’enòleg Jordi Pujolràs proposa harmonitzar aquest plat amb el vi de la DO Alella Bouquet d’A Blanc+2011 del celler Bouquet d’Alella. Aquest vi està elaborat amb pansa blanca i garnatxa, fermentació en fusta i posterior criança sobre mares fines que li donen la cremositat que acompanyarà la de les mongetes. Els gustos cítrics faran ressaltar els de les cloïsses. Ingredients 600 g de fesol del ganxet bullits 24 cloïsses fumet de peix sofregit de ceba i tomàquet pa fregit ametlles avellanes all sal i oli Elaboració Comenceu fent un sofregit de ceba a foc baix, durant mitja hora. Afegiu-hi el tomàquet, remeneu-ho bé, saleu-ho i deixeu que es sofregeixi bé. Tireu-hi el fumet i deixeu que bulli durant 10 minuts. Passeu-ho pel colador xinès per tenir una salsa ben fina i torneu-la a incorporar a la cassola. Aboqueu-hi els fesols del ganxet bullits i espereu 5 o 10 minuts. Fer la picada amb ametlles, avellanes, l’all, el pa fregit i una mica del fumet perquè us quedi ben desfeta. Tireu-la a la cassola i després afegiu-hi les cloïsses ben netes. Deixeu-ho coure durant 5 minuts i ja tindreu el plat acabat. Restaurant Aquesta recepta ha estat facilitada pel restaurant Gaudim de Mataró Productes Llegums