Finalitza amb èxit el primer CUEME del Maresme

 

El passat 18 de maig, els alumnes de l’escola Sant Pau, de Sant Pol de Mar, van finalitzar el seu programa CuEmE en posar a la venda els productes creats per ells mateixos en les seves cooperatives.

 

El programa educatiu consisteix en una simulació real de la creació i gestió d’una cooperativa per part dels alumnes. El projecte s’inicia a principis de curs, amb l’aprenentatge del que és i com funciona una cooperativa. Tot seguit, els alumnes formen les seves pròpies cooperatives. Durant el segon trimestre, es fa un estudi de mercat per valorar els cinc productes que podrien tenir més èxit. Finalment, els alumnes fabriquen aquests productes de manera artesanal i els posen a la venda en espais cedits per l’Ajuntament de la localitat, durant el mercat de marxants setmanal.

Els alumnes de l’escola Sant Pau van poder experimentar l’agradable sensació de la feina ben feta, en vendre tots els productes de les seves cooperatives.

 

Rere l’exitosa experiència pionera de Sant Pol de Mar, el Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme ha seleccionat un nou municipi de la comarca, Dosrius, per dur-hi a terme el programa CuEmE durant el proper curs escolar 2018-2019.