Ja es pot accedir al nucli antic de Premià de Mar des del Camí Ral

S’ha iniciat la connexió de l’encreuament del carrer de la Plaça amb Sant Antoni dins les obres de millora del Nucli Antic de Premià de Mar. A partir d’aquest matí, ja es pot accedir al Nucli Antic de Premià de Mar a través del carrer de la Plaça des del Camí Ral (Nacional-II). L’obertura
d’aquest carrer és necessària per poder escometre les obres de connexió i millora de l’encreuament dels carrers de la Plaça, Sant Antoni i plaça de l’Ajuntament.


Aquesta actuació està dins les obres de millora del Nucli Antic que, en aquesta primera fase, afecten a la plaça de l’Ajuntament i al carrer de la Plaça.

Des d’aquest moment l’accés al carrer Sant Antoni s’haurà de fer des del carrer de la Plaça, que ja és de pujada, fins a Prat de la Riba i des d’aquí s’hi arribarà a través de Mossèn Paradeda. L’actuació a l’encreuament de Sant Antoni fa que el trànsit que baixa des de la Gran Via s’hagi de distribuir, a esquerra i dreta, al carrer Sant Cristòfol. A tall d’exemple, si un ciutadà vol accedir al primer tram del carrer Sant Antoni des de la Gran Via haurà de sortir al Camí Ral per Eixample i, des d’aquí, tornar a entrar pel carrer de la Plaça, fins accedir-hi des de Mossèn Paradeda.

L’actuació urbanística, que ara es realitzarà a l’encreuament, és la mateixa que s’ha fet en el primer tram del carrer de la Plaça i al carrer Rectoria. Es tracta d’instal·lar-hi nou clavegueram desdoblat en aigües
residuals i de pluja, soterrar instal·lacions elèctriques aèries i la resta de serveis, després es procedirà a la nova pavimentació.

La complexitat de l’actuació recau en el fet que s’han de connectar fins a quatre canonades diferents i deixar les instal·lacions adequades per continuar carrer de la Plaça amunt.

L’actuació s’escomet en aquest moment per tenir la cantonada llesta abans de Setmana Santa, d’aquesta forma després de festes, es podria obrir al trànsit el carrer de la Rectoria i es podria accedir al carrer Sant Antoni
directament des del Camí Ral.

Tot i que el compromís és enllestir aquesta cantonada en cinc dies, és possible que l’obra no s’acabi fins el proper dilluns (14 d’abril), moment en el qual es restabliria la connexió del carrer Sant Antoni i l’empresa que realitza les obres, Paviments Martí, actuaria a la Plaça de l’Ajuntament per tenir-la enllestida a finals d’abril o principis del mes de maig.

L’actuació a la plaça de l’Ajuntament ja he fet que, en previsió que no estigui enllestida per Sant Jordi, la tradicional fira de llibres i roses de la plaça de l’Ajuntament es realitzi a la Plaça Nova que està a tocar
de la plaça de l’Ajuntament.

Servei de Premsa: 93 741 74 28 / 74 12 659 59 24 53 cruzcj@premiademar.org