Presentació del projecte i de la maqueta del nou aparcament i CAP al centre de Canet

El diumenge 30 de març, en un acte a la Casa museu Domènech i Montaner, va presentar-se el projecte i la maqueta de la zona situada a la riera Gavarra de Canet, que contempla un aparcament subterrani, un nou Centre d’Assistència Primària (CAP) i una plaça pública.


És tracta d’una superfície d’uns 5.000 m2, cedida per la Diputació de Barcelona a l’Ajuntament de Canet. Estem parlant de l’espai conegut com Ca l’Eusebio i del pati de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica en Teixits de Punt.

Aquest és un projecte que contempla la creació de tres elements bàsics per a la població:

D’una banda un aparcament subterrani, que resoldrà, en gran part, el greu problema d’aparcament al centre històric de Canet.

Serà un aparcament d’una sola planta que tindrà al voltant de 250 places i a la qual s’accedirà des de la Riera Gavarra.

El nou Centre d’Assistència Primària tindrà, aproximadament, uns 1.500 m2, tal i com determina l’Institut Català de la Salut, que serà qui en finançarà la seva construcció, després que l’Ajuntament els cedeixi els terrenys per fer-ho. Tindrà dues plantes i accés directe a l’aparcament subterrani. Amb el nou CAP, els canetencs i les canetenques tindrem del tot cobertes les nostres necessitats en assistència primària. El creixement de la nostra població, fa indispensable un projecte com aquest.

Per últim, l’espai que complementarà l’aparcament i el CAP, és una plaça pública, enjardinada, amb arbres i jardineres que es podran moure, perquè d’aquesta manera quedarà un gran espai central que permetrà la celebració d’actes i esdeveniments a l’aire lliure que impliquin un gran nombre de persones.