L´Ajuntament presenta el programa “Mataró, nit oberta” en una jornada sobre els nous usos del temps i el pacte per la Nit

L’Ajuntament de Mataró participarà demà, 4 d’abril, en una jornada organitzada per la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona on diversos municipis intercanviaran experiències sobre els nous usos del temps d’oci.


La regidora de Joventut i Dona, Alícia Romero, presentarà en aquesta sessió de treball l’experiència “Mataró, Nit Oberta” , que es va posar en marxa a la ciutat al novembre de l’any 2002, i que té com a objectiu oferir a la població d’entre 15 i 30 anys un ventall de possibilitats d’activitats per desenvolupar en el temps lliure, principalment a les franges horàries nocturnes dels festius i les seves vigílies.

La jornada de treball “Els nous usos del temps i el pacte per la nit: l’experiència municipal”, pretén posar les bases per crear una Xarxa de Ciutats dels Nous Usos del Temps. Durant el matí es presentaran les experiències desenvolupades pels municipis de París, Barcelona, Mataró, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Celoni i Vilafranca del Penedès.

La sessió de treball, que tindrà lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona, s’estructurarà en quatre grups de treball:

Grup 1: Com avançar quant als nous usos del temps

Grup 2: Com aconseguir una convivència més cívica mitjançant les activitats culturals

Grup 3: Com ampliar l’oferta d’activitats culturals i lúdiques a col·lectius específics

Grup 4: Visió de ciutadania i aplicabilitat de les idees presentades

En aquests grups de treball participaran 6 tècnics de l’Ajuntament de Mataró i representants de l’Associació Enlleura’t i de la Sala Clap

Durant la tarda es presentaran les conclusions i a la cloenda, prevista per les 17.15h, assistiran l’alcalde de Barcelona, Joan Clos, el diputat d’Interior, Hisenda i Organització de la Diputació de Barcelona, Joan Rangel i la primera tinent d’alcalde de París, Anne Hidalgo. A més, al llarg de la jornada tindrà lloc una fira d’experiències on els municipis participants podran mostrar les seves iniciatives.

En l’organització de la jornada “Els nous usos del temps i el pacte per la nit: l’experiència municipal”, hi col·laboren diversos municipis de la província, entre ells el de Mataró.