Jornades gastronòmiques del Peix i el Marisc al Maresme

 
Els fogons del Maresme comencen a olorar a mar. Des d’avui i fins el 17 de juliol,  una seixantena de restaurants de 15 municipis de la comarca promouen les jornades gastronòmiques del Peix i el Marisc, una oferta basada en el producte de proximitat i en l’habilitat professional dels cuiners i cuineres que han preparat plats atractius per a tots els gustos, des dels més tradicionals als més innovadors.

Les jornades gastronòmiques del Maresme han començat amb la presentació que s’ha fet al mercat municipal de la Plaça de Cuba de Mataró. El president del Consorci de Turisme, Jaume Borrell, ha destacat la creixent implicació que hi ha per part dels municipis i del sector de la restauració en la promoció de la cuina del Maresme a partir dels productes de proximitat.Justament aquest és un dels principals atractius que té el territori, sobretot, per al turisme de proximitat. A l’acte també hi han assistit el regidor de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Mataró i el president i membres de la Junta del Gremi d’Hostaleria i Turisme.

L’edició 2013 de les jornades gastronòmiques del Peix i el Marisc han implicat a restaurants d’Arenys de Mar, Argentona, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, El Masnou, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Pol de Mar.

Per tal de promocionar aquesta cita gastronòmica que vincula, encara més, la comarca al seu vessant mariner, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal han editat un fulletó que recull les diferents ofertes gastronòmiques que ofereix cada restaurant, així com una proposta de llocs emblemàtics de cada municipi per visitar. A més, s’identifiquen amb la imatge corporativa els restaurants distingits amb el diploma “productes de la terra” pel seu compromís amb els productes Km 0, o de proximitat.

També s’hi incorporen 8 receptes culinàries elaborades pels restaurants: El Hogar Gallego (Calella), Restaurant-bar Rustik (Mataró), Ca la Cèlia (Malgrat de Mar), Diagonal (Pineda de Mar), 6Q (Canet de Mar), La Lluna (Canet de Mar), La Toscana (Arenys de Mar) i els alumnes de cuia de l’Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.

Podeu veure les ofertes de cada municipi i les receptes que ens proposen els restaurants clicant sobre la imatge: