“Joves per emprendre” tutoritza 8 projectes de negoci maresmencs

 

La darrera edició del programa “Joves per emprendre” ha arribat al final. El 50% dels joves que el van iniciar han desenvolupat la seva idea de negoci i estan preparats per fer-lo realitat en breu. A més, continuaran rebent el suport del Consell Comarcal del Maresme per tramitar els ajuts per a l’autoocupació que anualment convoca el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Es preveu que aquest ajut, emmarcat dins del sistema de Garantia Juvenil, sigui similar al que es va concedir a l’edició de l’any passat (9,900 euros). Precisament, demà, 14 de juny, es farà una sessió al Consell Comarcal per explicar els requisits que han de complir els joves per poder-s’hi acollir. 

El programa “Joves per emprendre”, impulsat per la Cambra de Comerç de Barcelona, fomenta el món de l’emprenedoria juvenil oferint formació i assessorament personalitzat en l’àmbit empresarial i promovent el desenvolupament de les habilitats i competències clau per tirar endavant un negoci. A més, els formadors i els tècnics d’emprenedoria fan un acompanyament en l’elaboració dels plans d’empresa, de màrqueting, de producció, econòmics/financers i jurídics/fiscals de cada projecte. Una vegada completat el cicle, el projecte ja és a punt per poder-se posar en marxa.

En aquesta edició, 8 joves han completat la formació i els seus projectes són aquests:

  • Servei de camperització de furgonetes (Vilassar de Dalt)
  • Botiga de joguines per a nadons (Palafolls)
  • Mànager musical (Arenys de Mar)
  • Servei d’imatge personal i audiovisual per a esdeveniments (Dosrius)
  • Activitats lúdiques d’art dràmatic en anglès (Premià de Mar)
  • Fabricació i venta de bolsos reversibles (Sant Pol de Mar)
  • Servei fotogràfic de detall (Mataró)
  • Creació de material audiovisual animat per a promocionar la cultura catalana (Palafolls)

Alguns d’aquests joves ja estan iniciant el seu projecte i la resta ho faran en breu.

Aquest és el tercer any que el Consell Comarcal gestiona al Maresme el projecte “Joves per emprendre”. L’objectiu és que els i les joves que vulguin iniciar un negoci ho facin amb garanties d’èxit.