L´Ajuntament posa en marxa una campanya per millorar l´accessibilitat a les persones amb discapacitat

El proper dimecres 3 de desembre es celebra el Dia Internacional de les persones amb discapacitats. Coincidint amb aquesta data, l´Ajuntament de Vilassar de Mar ha posat en marxa diverses accions encaminades a millorar l´accessibilitat en diversos àmbits: esportiu, informàtic i social.


En l´àmbit esportiu, els instituts de Vilassar de Mar amb la col·laboració de la regidoria d´Esports de l´Ajuntament de Vilassar de Mar han organitzat unes jornades d´esport adaptat dirigides als alumnes de primer de batxillerat. Les jornades estan incloses dins del programa d´educació física de cada centre i estaran impartides per Miquel Chalé Gómez, coordinador i entrenador del Club Esportiu Llars de l´Amistat Cheshire d´Alella, per a persones afectades per paràlisi cerebral. Chalé, acompanyat d´altres esportistes d´aquesta entitat, oferirà una sessió teòrica i pràctica sobre aquest tipus de lesions i com els afectats s´adapten a l´esport. L´activitat pràctica que es realitza al pavelló d´esports municipal Paco Martín compta amb la participació dels alumnes.

Les jornades estan repartides en tres dies que inclouen les següents activitats:
Dia 2 de desembre, de 15.15 a 17.15h. Pavelló d´Esports Municipal Paco Martín
Alumnes de l´IES Vilassar.
Activitat: Slaloom en cadira de rodes
Dia 5 i 10 de desembre, d´11.30 a 13.30h. Pavelló d´Esports Municipal Paco Martín.
Alumnes de l´IES Vilatzara
Activitat: Boccia (esport similar a la petanca)

Edició d´un CD recopil·latori
Un altre projecte que està en marxa relacionat amb aquest tema és el suport de l´Ajuntament a l´edició d´un CD elaborat pels alumnes i l´equip docent del CEIP de l´Escola Presentació de la Mare de Déu que reuneix diferents documents relacionats amb activitats adaptades als discapacitats. Es preveu que aquest CD pugui distribuir-se entre els centre educatius i les entitats esportives del municipi.

Web accessible a tothom
L´Ajuntament de Vilassar de Mar preveu iniciar durant el proper any l´adaptació de la seva web amb criteris d´accessibilitat per tal que puguin accedir-hi persones amb discapacitats, d´acord amb el pla d´acció “e-Europe 2005”, aprovat al maig de 2002 per la Comissió Europea, que recull l´objectiu d´anar cap a la societat digital per a tothom.

Altres actuacions
L´Ajuntament sempre s´ha mostrat sensible als problemes de mobilitat i accesibilitat d´aquest col·lectiu i ha fet diverses actuacions per millorar l´accessibilitat com són l´adaptació de diferents voreres, del transport urbà (un dels autobusos compta amb una plataforma per a l´accés de persones de mobilitat reduïda), s´ha augmentat el nombre de places d´aparcament per a minusvàlids de 4 fins a 33 que es preveu que hi hagi abans d‘acabar l´any; i els passos soterranis de Renfe estaran adaptats, un el de l´estació Cabrera-Vilassar ja disposa d´una plataforma elevadora, i l´altre, el de l´estació de Vilassar de Mar, en la seva prolongació per accedir directament a la platja (encara per construir) inclou plena accessibilitat.