El CCM organitza una jornada per apropar els joves musics de la comarca a la indústria i els circuits musicals

 


A la comarca del Maresme hi ha un bon nombre de formacions musicals que, sovint, desconeixen les opcions que tenen al seu abast per promocionar-se, enregistrar un disc o senzillament entrar en el circuit musical per aconseguir un espai on poder actuar. Tots aquests dubtes tindran resposta el proper dissabte, 13 de desembre, a la  
Jornada de formació per a grups de música que ha organitzat l’Oficina de
Serveis a la Joventut del Consell Comarcal del Maresme
. La jornada és gratuïta i tindrà lloc a Arcàdia Cafè Cultural de Mataró.


Aquesta és una iniciativa que s’emmarca dins les accions incloses en el Pla Comarcal de Joventut del Maresme 2003, un document elaborat pel CCM en estreta col·laboració amb els ajuntaments de la comarca. Durant la fase de preparació del Pla es va detectar la necessitat de molts municipis de desenvolupar programes i accions per donar suport als grups joves de música local que es troben amb l’obstacle de no trobar recursos ni mecanismes per poder desenvolupar la seva afecció. En base a aquesta realitat, es va establir un pla d’actuació distribuït en 3 fases: 1)Creació d’una base de dades dels grups de música de la comarca: El llistat de grups musicals en actiu permet conèixer de prop les seves inquietuds i mancances. Aquesta base de dades, que ja compta amb 74 formacions musicals inscrites, es podrà consultar aviat al web del
Portal Jove
per tal d’afavorir la seva promoció. Els grups que encara no s’hagin inscrit, poden tramitar la seva alta posant-se en contacte amb l’oficina de Serveis a la Joventut del CCM.
2) Disseny i oferta d’accions de formació: Organitzar accions formatives encaminades a afavorir l’accés dels grups a nous recursos i oportunitats en l’àmbit musical.
3) Promoció d’un circuit musical a la comarca: Es realitzaran diferents accions que facilitin el contacte dels grups amb el públic en general (un circuit de concerts de petit format pels municipis de la comarca, enregistrament d’un cd amb cançons d’aquests grups….etc). Actualment el projecte es troba en la segona fase i per al seu desenvolupament es compta amb le col·laboració de la Sala Clap, l’Arcàdia Cafè Cultural i el col·lectiu de músics del Maresme.